* Latvijas  Drošāka interneta centrs ir izdevis mācību līdzekli 8-12 gadus veciem bērniem „Planēta 7”. Tajā aplūkoti vairāki mūsdienās būtiski mediju un informācijas lietošanas jautājumi – piemēram, skolēni rosināti aizdomāties par informācijas pārsūtīšanu internetā, līdzdalību dažādās interneta izlozēs un balsojumos, par autortiesībām un darbu “kopēšanu”, reklāmas un informācijas atšķirībām, mobilo telefonu lietošanu dažādām saziņas situācijām. Tādējādi mācību līdzeklis ar skolēniem runā par viņa ikdienā bieži sastopamām situācijām un rosina vērtēt, analizēt un labāk izprast savu un citu rīcību. Mācību līdzekli var lejupielādēt šeit:https://www.drossinternets.lv/upload/materiali/gramatas/macibu_materials_planeta_7.pdf. Skolām un bibliotēkām ir iespēja saņemt drukātus grāmatas eksemplārus, vairāk informācijas par to:www.drossinternets.lv.

 

* Turpmāk arī latviešu skolās ārpus Latvijas varēs lietot Nacionālā Kino centra programmu “Kino skolās” – metodiskos materiālus, kas palīdz skolotājiem izmantot mācību procesā Latvijas filmas un to fragmentus. Latvijā šo programmu jau lieto vairāk nekā 600 skolotāju, lielu interesi par to izrādīja arī diasporas skolas. Jau otrajā darbdienā kopš ziņas publiskošanas programmas “Kino skolās” parolēm pieteikušies interesenti no deviņām pasaules valstīm – Zviedrijas, Itālijas, Grieķijas, Šveices, Somijas, Austrālijas, Vācijas, ASV un Norvēģijas. Vairāk: http://nkc.gov.lv/aktualitates/latvijas-filmas-tiessaiste-pieejamas-latviesu-skolam-arzemes/.

 

* UNESCO Latvijas Nacionālā komisija un Kultūras ministrija aicina aktīvi iesaistīties Pasaules medijpratības un informācijpratības nedēļas atzīmēšanā (25.oktobris-1.novembris), rīkojot medijpratības tēmai veltītus pasākumus. Informējam, ka reģistrēt plānotos pasākumus un aktivitātes iespējams  šajā interneta vietnē http://en.unesco.org/global-mil-week-2017 . UNESCO sagatavotie materiāli un ieteikumi iesaistei Pasaules medijpratības un informācijpratības nedēļas atzīmēšanai pieejam šeit: http://en.unesco.org/global-mil-week-2017/10-ways-celebrate. UNESCO Latvijas Nacionālā komisija un Kultūras ministrija būs pateicīga, ja informēsiet par pasākumiem šīs nedēļas ietvaros Latvijā.

 

Ja iestādei vai organizācijai, kuru pārstāvat ir šāda veida vai citi jaunumi par medijpratības aktivitātēm, Kultūras ministrija tos labprāt uzzinātu, tāpēc esat laipni aicināti sazināties, sūtot informāciju uz Mediju politikas nodaļas ekspertes Klintas Ločmeles (Klinta.Locmele@km.gov.lv) vai vadītājas Aigas Grišānes e-pasta adresi (Aiga.Grisane@km.gov.lv).