Pasākuma organizatori aicina pieteikties jaunos literātus, kas iepriekš nav uzstājušies ar savu darbu autorlasījumiem plašākas publikas priekšā un kuru dzejā vai īsprozā atspoguļojās pavasaris fiziskā, emocionālā vai simboliskā skatījumā.

Lai pieteiktos, jaunajiem literātiem līdz 5. marta plkst. 22.00 uz e-pastu ksv.pavasaris@gmail.com ir jāatsūta pieci tematiski atbilstoši dzejoļi vai divi īsprozas darbi. Maksimālais iespējamais dalībnieku skaits pasākumā ir ierobežots, tādēļ notiks literātu atlase, par kuras rezultātiem pieteikumu iesūtītāji tiks informēti personīgi 6. martā.

Pasākuma laikā lasīto jauno autoru darbi tiks publicēti pēc DIY principiem veidotā grāmatā, kā arī to uzstāšanās video būs pieejami interneta video vietnēs.

Pasākums notiek projekta “Literārie gadalaiki – Krāsa.Skaņa.Vārdi” ietvaros. To atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Latvijas Universitāte, kopēšanas centrs “CopyExpert” un veikals “Baltijas papīrs”.

Cikla iepriekšējie pasākumi notika 2011. gada rudenī un ziemā, atbilstoši pārstāvot šo gadalaiku tematiku. Kopā ar jaunajiem autoriem šajos pasākumos ir uzstājušies literāti Andra Manfelde, Gaiķu Māris, Inga Gaile, Henriks Eliass Zēgners, Toms Treibergs, Evalds Liepiņš.

Savukārt pasākumu muzikālo pasauli ir pārstāvējuši mūziķi Alise Joste, muzikālā apvienība “Klibs Taurenis”, Grupa “Them Lemons”, Justīne Šteina un projekts “Pirkstu Cilts”.

Iepriekšējo pasākumu video ierakstus ir iespējams noskatīties projekta sadarbības partneru video.lv mājas lapā, kā arī citās interneta video vietnēs.

Plašāka informācija par pasākumu pieejama, sekojot saitei http://ej.uz/ksv12