Ekskursijas notiks katru pirmdienu plkst. 10.00., lūgums iepriekš pieteikties aizpildot pieteikuma anketu LU tīmekļa vietnē.

 

20. gadsimta 40. gados ēka Kalpaka bulvārī 4 nonāca LU pārziņā, un visus šos gadus tur atradās LU bibliotēkas centrālā ēka.

 

Ēkas projekts ir izstrādāts 1874. gadā, bet tā celta 4 gadus. Ēku Kalpaka bulvāri 4 projektējis latviešu arhitekts Jānis Fridrihs Baumanis pirmajam Rīgas pilsētas galvam Ludvigam Vilhelmam Kerkoviusam kā savrupnamu viņa ģimenei. L.V. Kerkoviuss aktīvi darbojās Rīgas politiskajā vidē, viņš bijis rātskungs, pilsētas galvas biedrs, vēlāk arī Rīgas pilsētas galva (1890 – 1901), ieguvis Rīgas goda pilsoņa titulu, bijis pilsētas gleznu galerijas priekšsēdētājs un Rīgas mākslas muzeja celtniecības iniciators. L.V. Kerkoviusa vadības laikā Rīgā iezīmējās straujš rūpniecības uzplaukums un iedzīvotāju skaita pieaugums.

 

Renovētajā ēkā apskatāmas greznas pildiņu divviru durvis ar kokgriezumu aplikāciju, koka paneļi ar artdeco stila dekoratīvām apmalēm, vēsturiskā parketa fragmenti, unikālas vītņveida kāpnes, kā arī izcils 19. gadsimta beigās veidots polihroms interjera krāsojums saimnieka kamīna istabā, kāpņu telpā un vestibilā.

 

Ēka tika prezentēta šī gada 28. janvārī un renovētajās Kerkoviusa nama telpās atradīsies LU Humanitāro un sociālo zinātņu pētījumu centrs un bibliotēka.

 

Papildus  informācija:
•       LU izrādījusi renovētās telpas – Kerkoviusa namu.
•       LU Bibliotēkas ēka atdzimusi jaunā veidolā.

 

Ekskursijas iespējams pieteikt arī citā laikā, rakstot uz e-pastu ruta.garklava@lu.lv un norādot vēlamo laiku un grupas lielumu.