“Latvijas Televīzija kā sabiedriskais medijs veidoja kvalitatīvu, daudzpusīgu un sabiedrību iedvesmojošu pasākuma atspoguļošanas programmu, informējot cilvēkus par notikuma aktualitātēm. Īpaši jāizceļ žurnālistu veikuma nozīmīgums un kultūrvēsturisku vērtību saglabāšanas fakts nākotnes kontekstā, jo gatavotie materiālie stāstīs un atgādinās par “Grāmatu draugu ķēdi” arī nākamajām paaudzēm,” pateicībā uzsver Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks.

 

“Latvijas Televīzija ar pilnu atbildības sajūtu kā sabiedriskais medijs ir bijis ar valsti un tautu kopā jau 60 gadus un, protams, turpina būt arī Rīgas – Eiropas kultūras galvaspilsētas gadā,” informē LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte, papildinot, ka akcija “Grāmatu draugu ķēde” izcēla grāmatu kā izglītības, gara gaismas un attīstības simbolu. “LTV bija pagodināta darīt savu darbu šajā dienā. Operatori un desmitiem cilvēku, neskatoties uz aizsalstošo tehniku, strādāja un jūtas ļoti pagodināti par LNB novērtējumu,” komentē I.Belte.

 

Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību Latvijas Televīzija ir moderns medijs, kas atspoguļo sabiedrības intereses televīzijas kanālos LTV1 un LTV7 (internetā – www.ltv.lv un www.lsm.lv). VSIA LTV skatītājiem Latvijā un ārpus tās robežām piedāvā operatīvu, objektīvu informāciju par sabiedriskajiem procesiem Latvijā, Baltijā un pasaulē. Sabiedriskās raidorganizācijas darbību uzrauga Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP). Pašreiz uzņēmums nodrošina vairāk nekā 450 darbavietas.

 

Latvijas Televīzija ir pirmā televīzija Baltijā. LTV (tolaik – Rīgas televīzijas studijas) pirmā pārraide notika 1954. gada 6. novembrī.