Jau ierasts katra numura ievadā sniegt nelielu konkrētās grāmatu izlases raksturojumu. Līdzīgi iepriekšējam, arī jaunajā numurā baudāma tēmu un adresācijas, kā arī nacionālā daudzveidība. Daži ieteiktie izdevumi vēl gluži “silti” – varat mēģināt kļūt par pirmajiem to pircējiem un vērtētājiem, jo mūsu partneri – LU Humanitāro zinātņu fakultātes Latvistikas un baltistikas nodaļas mācībspēki un studenti – allaž cenšas izcelt jaunus, kultūrvēsturiski nozīmīgus un oriģinālus izdevumus, turklāt apbrīnojama ir viņu prasme iedrošināt lasītāju ieinteresēties par mūsdienu latviešu dzeju!

 

Priecājamies, ka ieteicēju pulkam pamazām pievienojas LNB kolēģi – ar prieku par izlasītu vērtīgu grāmatu taču ir vērts dalīties gan ar kolēģiem, gan citiem grāmatmīļiem!

 

Kā allaž, ir arī numura jaunums – sākot ar šo ceļveža numuru Latvijā populārā kultūras žurnāliste Liega Piešiņa piedāvā tematiskas grāmatu kopas, kuras rosinās no jauna paskatīties uz kādu vēsturiskā vai citā kontekstā mūsu valstij aktuālu, iespējams, nepelnīti nenovērtētu tēmu, vienkopus piedāvājot šīs tēmas atspoguļojumu dažādu latviešu rakstnieku interpretācijā. Šoreiz aplūkoti latviešu pretošanās kustības mazāk zināmie aspekti. Ar nepacietību gaidīsim nākamo tēmu pieteikumus, iespējams, arī saskaņā ar jūsu ierosinājumiem!

 

Par izdevumu atbild LNB Bibliotēku attīstības centrs.

Grāmatu vērtējumos saglabāts vērtētāju individuālais stils.