2015. gada 5. jūnijā plkst. 17.00 Ventspils Galvenā bibliotēka (Ventspilī, Akmeņu ielā 2) aicina uz literāri muzikālu pasākumu “Mana jūra skan”. Dzeju lasīs Uldis Bērziņš un Andris Akmentiņš, muzicēs grupa “Zāle”.

Pasaules vides dienas noskaņās ietvaros Galvenajā bibliotēkā dzeju par jūru lasīs dzejnieki Uldis Bērziņš, kurš tikko saņēmis Latvijas Literatūras gada balvu par dzejas krājumu “Izšūpojušies. Bibliotēka ostmalā”, un Andris Akmentiņš, jūras mūziku spēlēs post-folka ansamblis “Zāle”.

Pasākuma organizētājs ir Vides izglītības fonds, kas kopā ar domubiedriem un

citiem interesentiem šogad maijā uzsāka jau ceturto ekspedīciju “Mana jūra”. Ekspedīcijas dalībnieki ne tikai iepazīs dažādos piekrastes biotopus, bet arī piedalīsies bezmaksas lekcijās, nodarbībās un uzklausīs vietējo iedzīvotāju jūras stāstus. Zaļo ekspedīciju pavadīs daudzveidīgu koncertu cikls, jo arī mūzika var palīdzēt sadzirdēt stāstu, ko mums stāsta jūra un piekraste.

Post-folka grupa “Zāle” spēlē mūsdienīgu tautas mūziku. Mūsdienīgu ar to, ka tajā ir vieglas skumjas, bet tās ir tik gaišas un gaisīgas! Tekstuālā daļa ir pašu rakstīti teksti, kas skan labi, pat mazliet ironiski. Gaumīgi sakombinēti dažādi mūzikas instrumenti – ģitāra, oboja, flauta, čells, dūdas, kokle, niedrītes. Un balsis.

Grupa izveidojusies, satiekoties dzejniekam Pēterim Dragunam, dziesmu autorei Martai Kreitusei un ģitāristei Kasandrai Kaņepei.  Šogad tā kuplinājusies ar jauniem dalībniekiem – Tarasu Kuzmenko (bungas), Kiru Maiju Kirsanovu (oboja) un Aivi Gailīti (čells).  Šopavasar tika izdots grupas debijas albums “Viņa”.

Ieeja uz pasākumu bez maksas. Aicināti visi interesenti.