2011. gada 17. oktobrī, plkst. 18.00 Ziemeļu Ministru padomes birojā (Rīgā, Marijas ielā 13, k.3) notiks literārais vakars ar norvēģu rakstnieci Herbjorgu Vasmu (Herbjørg Wassmo) “Ceļā uz septīto tikšanos…”

Literārais vakars būs atvērts visiem Herbjorgas Vasmu daiļrades cienītājiem. Pasākumu vadīs izdevniecības Zvaigzne ABC valdes priekšsēdētāja Vija Kilbloka. Pasākums notiks latviešu valodā ar tulkojumu norvēģu valodā.

Vakara gaitā fragmentus no Herbjorgas Vasmu romāna “Simts gadi”, kurš šobrīd vēl ir ceļā pie saviem lasītājiem Latvijā, lasīs aktrise Vita Vārpiņa. Lasītājiem būs iespēja iesaistīties sarunā ar rakstnieci, kā arī iegādāties grāmatas “Dinas grāmata” un “Septītā tikšanās”, kuras izdevniecība Zvaigzne ABC ir izdevusi atkārtoti.

Ceļā uz septīto tikšanos… Latvijas lasītājiem Herbjorga Vasmu ir labi pazīstama ar triloģiju par Dinu – “Dinas grāmata”, “Dinas dēls” un “Karnas mantojums”. Latviešu valodā ir tulkoti arī romāni “Septītā tikšanās” un “Bēgšana no Franka”. “Simts gadi” būs sestais latviski tulkotais Vasmu romāns, un cerams, ka mēs piedzīvosim arī rakstnieces darbu tulkotājas Raitas Kozlovskas septīto tikšanos ar Herbjorgas Vasmu romānu varoņiem.

 

Herbjorga Vasmu ir viena no izcilākajām mūsdienu norvēģu rakstniecēm, kuras darbi ir tulkoti 24 valodās. Rakstniece ir saņēmusi vairākas balvas, tostarp tādas prestižas balvas kā Literatūras kritiķu godalga, Grāmattirgotāju balva un Ziemeļu Padomes Literatūras balva.