Kā ierasts, otrajā semināra dienā – 24. jūlijā plkst. 10.00 – uzrunu semināra dalībniekiem un apmeklētājiem teiks Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks VILNIS VITKOVSKIS. Lekciju tēmas skars ne tikai biedrības darba nozīmību un pasaules pieredzi suņu-pavadoņu jomā, bet arī servisa suņu turētāju atbalsta personu jeb Stūrmaņu lomu un svarīgumu. Vēlāk neizpaliks praktiskās nodarbības pilsētvidē suņu-pavadoņu turētājiem, kā arī invalīdiem pielāgotās pludmales apmeklējums.

 

Viens no Servisa suņu biedrības TEODORS uzdevumiem ir informēt un izglītot cilvēkus ar invaliditāti par iespējām sociāli un fiziski funkcionēt ar servisa suņu palīdzību, kā arī nodrošināt šo suņu pieejamību un sistemātiskas apmācības turētāja savstarpējai sadarbībai ar suni-pavadoni.

 

Šī uzdevuma ietvaros kopš maija biedrība rīkoja plašu praktisko semināru ciklu Rīgā, Cēsīs un Daugavpilī, kur praktiskas iemaņas guva servisa suņu turētāji, bet visaptverošu informāciju par servisa suņu audžuģimenēm, suņiem-pavadoņiem un viņu likumiskajām tiesībām, kā arī par pareizu suņu barošanu saņēma ikviens, kurš ieradās uz informatīvajām lekcijām.

 

No 23. līdz 25. jūlijam Liepājā notiks noslēdzošais seminārs. Oficiālā atklāšana paredzēta 24. jūlijā plkst. 10.00 viesnīcā “Līva” (Lielā iela 11, Liepāja, LV-3401). Semināra atklāšanā piedalīsies Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Vitkovskis. Vēlāk apmeklētāji varēs iepazīties ar biedrības paveikto un iecerēto, ko iespējams realizēt tikai ar plašas sabiedrības iesaistīšanos. Būs iespēja iepazīties ar suņu-pavadoņu kustības pasaules pieredzi, kā arī uzzināt kādu būtisku lomu suņu-pavadoņu turētāju dzīvē spēlē viņu Stūrmaņi. Dienas izskaņā servisa suņu turētāji dosies ekskursijā pa Liepājā, kā arī apmeklēs invalīdiem pielāgoto pludmali.

 

Lekcijas ir bez maksas un tās apmeklēt var ikviens interesents.

 

 

Informācija par biedrību un projektu:

Servisa suņu biedrības TEODORS darbības mērķis ir veicināt cilvēku ar īpašām vajadzībām pilnvērtīgu iekļaušanos sabiedrībā ar servisa suņu (suņu-pavadoņu, suņu-asistentu un signālsuņu) palīdzību. Organizācijas mērķauditorija ir ne tikai cilvēki ar invaliditāti, bet arī viņu ģimenes locekļi, asistenti, sociālie darbinieki, kā arī plašāka sabiedrība, kura var sniegt atbalstu servisa suņu audzināšanā. Biedrība ir sabiedriska organizācija, kas darbojas uz ziedojumu un brīvprātīgā darba principa.

Projekta sadarbības partneris ir Latvijas Neredzīgo bibliotēka, kas semināra apmeklētājus nodrošina ar izdales materiāliem gan redzīgo, gan Braila (neredzīgo) rakstā.