Jaunais romāns ir stāsts jauniešiem par kāda amerikāņu tīņa ceļojumu uz viņa mātes dzimteni – Kubu. Tajā savijas romantika, dejas, tropu komunisma skaudrais reālisms, un spiegu intrigas. Pats autors vairāk kā gadu dzīvojis Kubā. Romāns jau saņēmis prestižo “Junior Library Guild” atzinības zīmi. Par to izrādījušas interesi arī Spānijas, Krievijas un Latvijas izdevniecības.

 

“Prieks, ka romāns izsaucis lasītāju atzinību,” stāsta autors. “Tajā pašā laikā jāsaka, ka nepazīstamam latviešu autoram ielauzties pārsātinātajā ASV tirgū ir grūti. It īpaši novērtēju mūsu pašu latviešu atbalstu šajā cīņā. Tas pirmajās nedēļās ievērojami uzlabojis grāmatas noietu. Liels paldies latviešu lasītājiem!”?

Grāmata “The Cat King of Havana” latviešu lasītājiem pieejama caur ārzemju interneta veikaliem. Ierobežots skaits eksemplāru atrodams arī Zvaigzne ABC grāmatnīcās.

 

Latviešu lasītāji pirmoreiz Kreicberga darbus iepazina 2011.gadā, kad apgāds Zvaigzne ABC publicēja viņa fantastikas stāstu izlasi “Dubultnieki”. Šogad iznāca viņa romāns par Volstrītu un Sibīriju “Lopu ekspresis”. Tas iekaroja pirmo vietu vairākos grāmatnīcu topos, uzvarēja “Kilograms kultūras” rudens balsojumā un nu jau izlaists atkārtoti.

 

Kreicbergs šomēnes saņēmis prestižo ESFS Eiropas labākā fantastikas rakstnieka godalgu. Viņš trīškārt ticis nominēts Nebulas godalgai un vienreiz – Latvijas Literatūras Gada Balvai. Viņš raksta angliski ar pseidonīmu Tom Crosshill.