Kur zied pirmās sniegpulkstenītes? Kamēr putni vēl nav paspējuši rosīgi sadziedāties un nodot šo priecīgo vēsti mums visiem, gribas atskatīties uz paveikto.

Ziemas noskaņu un svētku gaidīšanas mēnesī pasākuma dalībnieki piedalījās dzejas un prozas lasījumos “Ziemassvētkus gaidot”. Sirsnīgā atmosfērā tika pārrunāta labo darbu nozīme cilvēka dzīvē. Tika spriests arī par to, cik svarīgi ir piedot, būt draudzīgiem, neturēt ļaunu prātu vienam uz otru, kā arī vairot gaišos prieka mirkļus ne tikai svētkos, bet arī ikdienā. Klubiņa “Brīvdienas bez garlaicības” dalībnieki kopā ar vecākiem pulcējās nodarbību cikla “Kanisterapija bibliotēkā” noslēguma pasākumā.   Draudzīgie skolotāji– grāmatu suņi Muhtara un Lūka, kā arī viņu kompetentās saimnieces ir palīdzējuši bērniem ar lasīšanas grūtībām kļūt atvērtākiem, drošākiem un pārliecinātākiem par sevi un savām lasītprasmes spējām.

Pirmā tikšanās jaunajā 2016. gadā notika janvāra pirmajā nedēļā. Tika organizēts jauno grāmatu apskats “Lai jaunā gadā grāmatu netrūktu…” Pasākuma dalībnieki guva literāru baudījumu grāmatu fragmentu skaļajā lasīšanā. Literāri tematiskajā pasākumā “Baltā pasaulē balti sniegi snieg” klātesošie izzināja baltā gadalaika spēcinošo, pacilājošo un pat maģisko spēku dažādu autoru daiļdarbos. Gada baltākajā mēnesī 80 gadu jubileju svinēja izcilais latviešu komponists un pianists Raimonds Pauls. Ar lielu aizrautību bērni piedalījās literāri muzikālajā pasākumā “Kas gan tas ir?” Skanot Raimonda Paula dziesmām, pasākuma dalībnieki iesaistījās radošās aktivitātēs. Iepriecinošiem mirkļiem bagāts ir bijis arī tematiskais pasākums “Visu darām mēs ar prieku”. Daiļdarbu fragmentu skaļā lasīšana un piedalīšanās radošajās darbnīcās dāvāja iespēju katram sajust līdzdarbošanās prieku un gandarījumu par paveikto. Kuplā klubiņa dalībnieku saime piedalījās lasītveicināšanas programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija – 2015” noslēguma pasākumā “Grāmata un lasītprieks, katram jaunu spēku sniegs!” Teatralizētais uzvedums kopā ar Vilku, kurš izvēlās no grāmatas, pasākuma dalībniekiem radīja nezūdošu vēlmi iepazīt aizvien plašākus grāmatu apvāršņus.

Sveču mēnesī, no jauna tika piedzīvota gaismas “atdzimšana”, kas dāvāja iespēju ļauties gatavoties pavasara atnākšanai ne tikai dabā, bet arī bibliotēkas telpās. Bērni ielūkojās dzejoļu autores Agnijas Barto dzīves un daiļrades lappusēs. Dzejnieces 110 gadu jubilejas tematiskajā pasākumā “Pēc ziediem uz ziemas dārzu” klātesošie ieklausījās bibliotekāres stāstījumā un devās jautrā ceļojumā uz rotaļlietu brīnumaino pasauli. Literāri tematiskās stundas “Jura Zvirgzdiņa grāmatu varoņu parāde” tika veltītas rakstnieka, Jāņa Baltvilka balvas laureāta, Jura Zvirgzdiņa 75 gadu jubilejai. Krāsainā rotaļu lāču pasaule klausītājos spēja uzburt nostalģisku atmosfēru – katrs bērns dalījās ar savā bērnībā piedzīvoto un pārdzīvoto. Grāmatu fragmentu skaļā lasīšana ļāva piedzīvot kopā būšanas prieku, kā arī izzināt autora radīto literāro varoņu gaitas. Mēneša pēdējā sestdienā notika Starptautiskajai dzimtās valodas dienai organizēts pasākums ģimenēm “Daudzveidīgajā valodu pasaulē”. Ieklausoties ģimeņu stāstos, par viņu dzimto valodu, tās saglabāšanu, pasākuma dalībnieki iepazina valodu daudzveidību mums apkārt.

Ja tu esi radošs un tavi sestdienas rīti ir nedaudz garlaicīgi, nāc un pievienojies mūsu pulkam klubiņā “Brīvdienas bez garlaicības”!

 

Lai krāsains prieks un saule sirdī, gaidot pirmos pavasara vēstnešus!