Programmā paredzēta fotogrāfa Viļņa Auziņa lekcija “Faktu un tēlu migrāciju lauks”, kurā lektors stāstīs par dokumenta un tēla konfliktu, būtiskākajiem fotogrāfijas komunikācijas instrumentiem, kā arī fotogrāfijas radīto tēlu specifiskajām kvalitātēm un to vērtēšanu.

Savukārt prezentācijā “Vēsture caur foto objektīvu” ar projekta “Zudusī Latvija” darbību un plašajām pētnieciskajām iespējām ikvienu interesentu iepazīstinās LNB Lietišķās informācijas sektora un vienlaikus arī projekta “Zudusī Latvija” vadītāja Ginta Zalcmane.

Lekciju cikls “Valodas vizuālais formāts” paredzēts kā vairāku regulāru pasākumu virkne. Tādējādi tā iniciators fotogrāfs Vilnis Auziņš iecerējis aktivizēt fotogrāfijas nozares pētnieku saskarsmi, iepazīstinot ar Latvijas Nacionālajā bibliotēkā pieejamo foto resursu krājumu, kā arī akcentēt vizuālās komunikācijas sektorā lietoto priekšstatu un jēdzienu izpratnes atšķirības ar nolūku uzlabot nozares zināšanu sistēmiskumu un saskarsmes terminu precizēšanu.

Lekciju diskusiju mērķauditorija ir bibliotēkas informācijas krājuma veidotāji, foto profesionāļi un entuziasti, kā arī ikviens Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasītājs.

Lekcijas-diskusijas laikā būs iespēja apskatīt arī LNB sagatavoto izstādi “Vīrieša skats: vīrietis senajās fotogrāfijās”.