Dāvinājumu pēc Latvijas prezidentūras ierosinājuma sagatavoja Latvijas Nacionālā bibliotēka, lai popularizētu zināšanas par Latviju un veicinātu Latvijas atpazīstamību Japānā.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas sagatavotajā dāvinājumā ir grāmatas par Latvijas vēsturi un politiku, kultūru, latviešu valodu un literatūru, mākslu un arhitektūru. Grāmatu dāvinājums iekļauts Latvijas prezidentūras ES Padomē kultūras programmā.

Vienlaikus vēstnieks Normans Penke pasniedza arī vēstniecības dāvinājumu – albuma “Terra Mariana. 1186-1888” faksimilizdevumu. Albums “Terra Mariana. 1186-1888” vēsta par kristīgās ticības izplatību Latvijā, kas bija daļa no kādreizējās Livonijas. Livonija vēsturē pazīstama arī kā Marijas zeme (Terra Mariana) vai Māras zeme. Izdevumā atrodams bagātīgs vizuālais un tekstuālais materiāls par Livonijas pilīm, pilsdrupām, baznīcām, senu dižciltīgu dzimtu ģerboņiem, zīmogiem, vēsturiskām personībām, kā arī seno sudraba un zelta monētu nospiedumi.

Japānas Parlamenta bibliotēka dibināta 1948. gadā, apvienojot Japānas Parlamenta augšpalātas un apakšpalātas, kā arī Imperatora bibliotēkas. Tā ir vienīgā Nacionālā bibliotēka Japānā, un tās patronese ir Imperatore Mičiko. Bibliotēkā atrodas vairāk nekā 45 miljoni grāmatu un materiālu.