Vēstnieks K. Eihenbaums izteica prieku, ka Tartu Universitātē, kas vēsturiski gadsimtiem ir bijusi latviešu gaišāko prātu kalve, it īpaši, kad tā līdz pat 1918. gadam bija galvenā Vidzemes un pat vēsturiskās Livonijas augstskola, tagad būs plašākas iespējas baltu valodu apguvē. Tāpat priecē, ka nedaudz vēlāk, bet tomēr ir izdevies sagādāt nepieciešamo materiālo atbalstu. Vēstnieks pateicās visiem Latvijas vēstniecības uzrunātajiem un īpaši tiem, kas spēja arī šajos grūtajos laikos sniegt šo atbalstu, tai skaitā tādiem uzņēmumiem kā “Dzintars”, “BLRT Grupp”, “Olympic Casino”, “Lux Express” un citiem.

Tartu Universitātes Filozofijas fakultāte jau tuvākajā laikā plāno kā izvēles priekšmetus sākt mācīt latviešu un lietuviešu valodas. Pašlaik Tartu Universitātē iespējams noklausīties lekciju kursu par Latvijas un Lietuvas vēsturi, universitātes Valodu centrā iespējams apgūt abas valodas, kā arī piedalīties īsos kursos par Latviju un Lietuvu. Filozofijas fakultāte veido studiju moduli, lai arī citu Tartu Universitātes fakultāšu studenti varētu kļūt zinošāki par Igaunijas reģionālajiem kaimiņiem.

Auditorijas un bibliotēkas atklāšanas ceremonijā piedalījās vēstnieka dzīvesbiedre Ināra Eihenbauma, kā arī Latviešu valodas aģentūras direktors prof. Jānis Valdmanis, Igaunijas Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Madis Lepajoe (Madis Lepajõe), Lietuvas Izglītības un zinātnes ministrijas un Viļņas Universitātes pārstāvji. Tartu Universitātes Valodu Centru vada direktore Tīna Katele (Tīina Kattel).

Vēstnieks K. Eihenbaums un Ināra Eihenbauma pirms svinīgās ceremonijas tikās arī ar Tartu Universitātes rektoru prof. Alaru Karisu (Alar Karis), kas apsolīja turpināt atbalstīt Baltu valodas studiju iespēju attīstību Tartu, kā svarīgu kaimiņvalsts politisko un kultūras prioritāti.