Grāmatas zinātniskie redaktori ir Latvijas Universitātes Politikas zinātnes nodaļas mācībspēki profesore Žaneta Ozoliņa, docente Iveta Reinholde un docents Toms Rostoks.

Šis pētījumu krājums nāca klajā 2010. gadā, kļūstot par pirmo Eiropas Savienības Stratēģijas Baltijas jūras reģionam īstenošanas gada pieredzei veltītu ekspertu vērtējumu grāmatas formātā. Grāmata jau sākotnēji saņēma Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā un Ziemeļu Ministru padomes biroja Latvijā atbalstu. Savu atbalstu grāmatas nominēšanai ir sniedzis arī Ziemeļu Ministru padomes biroja Latvijā direktors Imants Gross.

Grāmata ir starpdisciplinārs pētījums, kurā piedalījās dažādu nozaru speciālisti un Latvijas Universitātes mācībspēki. Tajā iekļautie teksti aptver gan Stratēģijas pārvaldības un īstenošanas aspektus, gan enerģētikas un nodarbinātības jautājumos, gan arī Baltijas jūras reģiona sadarbības formātu lomu Eiropas institucionālajā ietvarā. Grāmatas mērķauditorija ir lasītāji, kurus interesē Baltijas jūras reģionā notiekošie procesi un stratēģijas iespējamā ietekme uz reģionu.

Balvai nominējot, Latvijas Republikas ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis nosūtīja Baltijas Attīstības foruma (BAF) Sekretariātam oficiālu vēstuli.

Šogad balvas “Baltic Sea Award” ieguvējs tiks paziņots svinīgā ceremonijā, kas notiks 24.oktobrī BAF samitā Gdaņskā, Polijā. Balvas pasniegšana Baltijas Attīstības foruma ietvaros notiek jau piekto gadu. Tās laureāti ir personas un organizācijas, kuru darbība ir sniegusi īpaši nozīmīgu ieguldījumu Baltijas jūras reģiona attīstībā.

Papildu informācija:

Latvijas Universitātes Preses centrs

Tālr.: 67034329;

e-pasts: info@lu.lv

Gita Siliņa

Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas zinātnes doktorante

Tālr.: 26414140

e-pasts: gita.silina@lu.lv