Forumā piedalīsies gan Latvijas, gan ārvalstu eksperti, kas diskutēs par informācijas pieejamību, mediju neatkarību un domāšanas brīvību, par to, kā demokrātiskās sabiedrībās izvairīties no korupcijas, par Eiropas nākotni un kādas iespējas sniedz digitālais laikmets.

Foruma dalībnieki pievērsīsies arī tādām tēmām kā sociālo mediju loma demokrātijas stiprināšanā, iedzīvotāju līdzdalībā, domāšanas brīvībā un informācijas pieejamībā, NVO institucionālā attīstība, mācīšanos caur sadarbošanos, u.c.

Forumu atklās kultūras ministre Sarmīte Ēlerte un Sorosa fonda – Latvija izpilddirektors Andris Aukmanis.

Diskusijās piedalīsies tādi pasaulē augstu vērtēti eksperti kā pasaules pilsoņu sabiedriskās organizācijas un starptautiskā medija Global Voices vadītājs Ivans Sigals (Ivan Sigal), politikas un mediju pētnieks no Krievijas – žurnālists Aleksejs Pankins (Alexei Pankin), Sofijas Liberālo stratēģiju centra priekšsēdētājs Ivans Krastevs (Ivan Krastev), Hamburgas Starptautiskā Ekonomikas institūta vecākais līdzstrādnieks Rainers Muncs (Rainer Münz), Maskavas Jaunās ekonomikas augstskolas Jauno mediju un sabiedrības centra direktors Sems Grīns (Sam Green), neatkarīgais žurnālists Pauls Radu (Paul Radu) kā arī citi eksperti no Centrālās un Austrumeiropas. Foruma dalībnieku vidū ir arī eksperti no Latvijas – žurnāliste un redaktore Rita Ruduša, FUSE Latvia radošais direktors Gatis Mūrnieks, politikas procesu eksperte Lolita Čigāne, Jesajas Berlina asociācijas pārstāvis Roberts Kotrels (Robert Cottrell), LU Sociālo un politisko pētījumu institūta direktors Nils Muižnieks.

Forums notiks 5. un 6.oktobrī Radisson Blu Hotel Latvija, Kuģu ielā 24 ar sākumu 5. oktobra plkst.9:00.

Ekspertu profilus, kā arī foruma programmu iespējams aplūkot pasākuma mājaslapā http://www.gef.efc.be/.

Eiropas fondu centrs (EFC) ir Eiropas fondu asociācija, kuras ilgstošs un aktīvs biedrs ir arī Sorosa fonds – Latvija (SFL), it īpaši, EFC paspārnē izveidotajā “Grantmakers East” grupā. “Grantmakers East” grupā ir fondi no 29 Centrālās un Austrumeiropas reģiona valstīm, kas ik gadu rīko Centrālās un Austrumeiropas donoru tikšanos (Grantmakers East Forum jeb GEF). Šis forums ir izveidojies par vadošo pieredzes apmaiņas un tīklošanās pasākumu donoriem reģionā, un tajā ik gadus ir piedalījies arī SFL.