Turklāt bibliotekāriem ir nodrošināts īpašs apmācību materiāls par to, kā ir jāaizpilda elektroniskā tautas skaitīšanas anketa, kas mājaslapā www.tautaskaitisana.lv būs pieejama no 1. līdz 10.martam. Līdz ar to bibliotekāri varēs konsultēt tos iedzīvotājus, kam būs radušās kādas neskaidrības saistībā ar anketas aizpildīšanu.

“Latvijā kopumā ir 874 publiskās bibliotēkas, kurās visās internets iedzīvotājiem ir pieejams bez maksas. Līdz ar to pēdējos gados Latvijas publiskās bibliotēkas ir kļuvušas par kultūras, izglītības un komunikācijas centriem, kas iedzīvotājiem nodrošina plašu pakalpojumu klāstu. Es noteikti aicinu cilvēkus izmantot šo iespēju, doties uz savu bibliotēku un aizpildīt tautas skaitīšanas anketu tiešsaistē,” uzsver Armands Magone, VA “Kultūras informācijas sistēmas” vadītājs.

Mājaslapā www.tautasskaitisana.lv ikviens var izvēlēties sev ērtāko un pieņemamāko veidu, kā autorizēties, lai piekļūtu tautas skaitīšanas anketai. To varēs izdarīt ievadot personas kodu un pases numuru vai internetbankas identifikatorus (Citadele banka, DnB NORD Banka, Latvijas Krājbanka, SEB banka vai Swedbank), vai e-parakstu.

Iedzīvotāju sniegtās informācijas konfidencialitāte un drošība ir Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) prioritāte. Tādēļ ir veikti visi nepieciešamie administratīvie, tehniskie un organizatoriskie darbi, lai novērstu neatļautu piekļuvi informācijai, tās sagrozīšanu vai izplatīšanu, nejaušu vai neatļautu iznīcināšanu.

Savukārt otrais posms sāksies 17.martā, kad pie tiem iedzīvotājiem, kuri nebūs aizpildījuši anketas internetā, dosies tautas skaitītāji.

Ja iedzīvotājiem ir jautājumi par tautas skaitīšanas norisi, interneta anketas aizpildīšanu u.tml., tad ikviens ir aicināts sazināties ar CSP, zvanot uz bezmaksas informatīvo tālruni 80000777.