Kā skaidroja Kultūras ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale, Jākobsones piedāvājums Neredzīgo bibliotēkas turpmākajai attīstībai, tā īstenošanas veidi un līdzekļi saņēma visaugstāko konkursa komisijas novērtējumu.

Jākobsone Neredzīgo bibliotēkā strādā jau kopš 1991.gada. Līdz 1993.gadam viņa bija Ārējo sakaru departamenta Protokolu daļas speciāliste. Pēc tam Jākobsone līdz 2015.gadam pildīja bibliotēkas Saimniecības daļas vadītājas amata pienākumus. Savukārt no 2016.gada līdz pērnā gada nogalei Jākobsone bija bibliotēkas direktora vietniece.

Savukārt 2016.gada 15.decembra līdz šim brīdim Jākobsone pildīja bibliotēkas direktora pienākumus.

Kā ziņots, uz bibliotēkas direktora amatu pieteicās četri pretendenti.Neredzīgo bibliotēkas direktora galvenie darba pienākumi ir plānot, vadīt un koordinēt bibliotēkas darbu, nodrošinot tās mērķu un uzdevumu izpildi, pārstāvēt bibliotēkas intereses valsts un pašvaldību iestādēs, komercsabiedrībās un tiesu iestādēs, nodrošināt finansiālo, juridisko un administratīvo darbību tās mērķu un uzdevumu īstenošanai atbilstoši normatīvo aktu prasībām, nodrošināt Latvijas Neredzīgo bibliotēkas stratēģijas izstrādi, kā arī bibliotēkas akreditāciju.Amatam noteiktā mēnešalga pirms nodokļu nomaksas ir 1093 eiro.

Līdzšinējā bibliotēkas vadītāja Tamāra Melberga amatu atstāja pēc pašas vēlēšanās 2016.gada 15.decembrī.