Šogad Kultūras akadēmija piedāvā studēt astoņās dažādās mākslas bakalaura studiju apakšprogrammās:

1) Kultūras teorija un vadībzinība;

2) Kultūras socioloģija un menedžments;

3) Starptautiskie kultūras sakari Latvija – Lielbritānija (ar angļu valodas priekšzināšanām);

4) Starptautiskie kultūras sakari Latvija – Spānija (bez spāņu valodas priekšzināšanām);

5) Starptautiskie kultūras sakari Latvija – Turcija (bez turku valodas priekšzināšanām);

6) Dramatiskā teātra aktiera māksla;

7) Teātra, kino un TV dramaturģija;

8) Laikmetīgās dejas horeogrāfija.

Kultūras akadēmija ir viena no radošajām jeb mākslas augstskolām, tādēļ, lai studētu mākslas bakalaura un maģistra studiju programmā, atšķirībā no lielākās daļas pārējo augstskolu piedāvātajām studiju programmām, reflektantiem, jākārto arī iestājpārbaudījumi. Kā katru vasaru, arī šogad Akadēmijas docētāji un radošo specialitāšu (aktiermāksla, dramaturģija, horeogrāfija) studētgribētāji tiksies radošajos pārbaudījumos, kuros tiks vērtēta reflektantu piemērotība izvēlētajam studiju virzienam, savukārt teorētisko specialitāšu reflektanti rakstīs domrakstu.

Vairākas apakšprogrammās studentus uzņem tikai reizi 4 gados – piemēram Laikmetīgās dejas horeogrāfijas, Teātra, kino un TV dramaturģijas, Starptautisko kultūras sakaru Latvija – Lielbritānija un Latvija – Spānija apakšprogrammās nākamā uzņemšana plānota tikai 2015. gadā.

Bakalaura studiju programmā ir 70 valsts finansētās budžeta vietas, t.i., 7 līdz 10 vietas katrai apakšprogrammai. Ir iespēja studēt arī par maksu – Ls 1100 gadā.

Maģistra studijas šogad Kultūras akadēmijā tiks realizētās šādās apakšprogrammās:

1) Kultūras un starpkultūru studijas;

2) Kultūras menedžments;

3) Teātra māksla;

4) Mediju un kultūras menedžments (studijas vācu valodā, tikai maksas studiju vietas).

Kopumā maģistra studiju programma paredzētas 30 valsts finansētās budžeta vietas. Studiju maksa – Ls 1200 gadā.

Kultūras akadēmija realizē arī doktora augstākās izglītības programmu “Kultūras teorija”, kurā aicinām studēt topošos mākslas doktorus.

Reģistrācija studijām notiks no 2011. gada 13. jūlija līdz 16. jūlijam un no 18. – 19. jūlijam, Latvijas Kultūras akadēmijā, Ludzas ielā 24.

Iestājpārbaudījumi notiks no 2011. gada 20. jūlija līdz 28. jūlijam, pirms iestājpārbaudījumiem būs konsultācijas (precīzāku informāciju skatīt LKA mājaslapā www.lka.edu.lv.