2011. gada 7. decembrī plkst.19:00 nevalstiskajā teātrī Dirty Deal Teatro (Rīgā, Maskavas ielā 12, k-2) norisināsies Latvijas jauno dramaturgu lugu lasījumi. Tie būs pirmie lasījumi lasījumu cikla “10 minūtes slavas” ietvaros, un tajos publiku ar saviem darbiem iepazīstinās četri jauni un daudzsološi dramaturgi.

“10 minūtes slavas” ir Latvijas jauno dramaturgu lugu lasījumu cikls, tā ietvaros turpmāk katra mēneša pirmajā trešdienā Dirty Deal Teatro notiks lugu lasījumi. Katru reizi tajos piedalīsies četri jauni dramaturgi, kuri iepazīstinās plašāku publiku ar sevi un savu topošo lugu, dalīsies iespaidos ar klausītājiem un viens ar otru, kā arī cīnīsies par naudas balvu, kuras ieguvēju noteiks publika. Cikla noslēguma lasījumos jūnijā no ikmēneša uzvarētāju vidus tiks izvēlēts viens autors, kura darbu nākamajā sezonā iestudēs Dirty Deal Teatro.

Lasījumu cikla mērķis ir atgriezeniskās saiknes veidošana starp autoru un skatītāju. Jauno dramaturgu lasījumi būs vērtīga pieredze gan pašiem dramaturgiem, kuriem būs iespēja parādīt savu darbu plašākai auditorijai, gan arī klausītājiem, kuri ar savu viedokli varēs piedalīties jaunās lugas tapšanā. Tāpat lasījumi var kļūt par labu sākuma punktu kāda dramaturga un režisora sadarbībai, atrodot kopīgu valodu, lai veidotu jaunus projektus.

Pirmie lugu lasījumi notiks 7. decembrī. Ieeja tajos ir bez maksas. Pieteikšanās nākamā mēneša lasījumiem līdz 26. decembrim. Sīkāka informācija par pieteikšanos atrodama nevalstiskā teātra Dirty Deal Teatro mājaslapā www.dirtydeal.lv/teatro

Projekts norisinās sadarbībā ar Latvijas Dramaturgu ģildi un Valsts Kultūrkapitāla fondu.

Papildu informācija:
Tince Tameniece

Projekta koordinatore

Tālr.: 22478527