Kustība Labsserviss.lv sadarbībā ar tās galveno partneri, uzņēmumu Lattelecom, un īpašu Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas un Kultūras informācijas sistēmu centra atbalstu aicina Latvijas pašvaldību publiskās bibliotēkas kļūt par kustības Labsserviss.lv vēstnesēm un rosināt ikvienu bibliotēkas apmeklētāju uzslavēt laba servisa iestādi, organizāciju vai uzņēmumu akcijā “Uzslavē labu servisu!”, kas ik gadu tiek rīkota marta mēnesī visā Latvijā.

 

“Latvijas bibliotēkās ikviens iedzīvotājs var saņemt laipnu, pretimnākošu attieksmi un zinoša bibliotekāra konsultāciju daudzveidīgajā informācijas piedāvājumā. Tieši tādēļ ir gandrīz vai pašsaprotami, ka bibliotēkas iesaistās Laba servisa akcijā kā atbalsta partneres, jo Latvijas bibliotekāres savā profesionālajā darbībā ir labs paraugs tam, kādai ir jābūt klientu apkalpošanas kultūrai – ieinteresētai, godprātīgai un uz klienta vēlmēm orientētai,” uzsver Kultūras informācijas sistēmu centra direktors Armands Magone.

 

Akcijas “Uzslavē labu servisu!” ietvaros norisināsies vērienīgs klientu servisa kvalitātes pētījums visā Latvijas teritorijā ar mērķi noskaidrot klientu apkalpošanas kultūras līmeni trīs kategorijās – Bizness patērētājiem, Bizness biznesam un Valsts un pašvaldību iestādes. Pētījumā piedalās slēptās iepirkšanās uzņēmums DIVE Latvija, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) un Latvijas Informāciju un komunikāciju tehnoloģiju asociācija (LIKTA).

 

Latvijas pašvaldību publiskās bibliotēkas ir devušas savu piekrišanu būt par akcijas informatīvā atbalsta partneriem – izvietot bibliotēku telpās akcijas plakātus un informēt apmeklētājus par iespēju nobalsot bibliotēku datoros. Labsserviss.lv aicinājumam atsaukušās un savu dalību akcijā pieteikušas sekojošas reģionu galvenās bibliotēkas – Aizkraukles bibliotēka, Bauskas Centrālā bibliotēka, Cēsu Centrālā bibliotēka, Dobeles novada Centrālā bibliotēka, Jēkabpils Galvenā bibliotēka, Kuldīgas Galvenā bibliotēka, Limbažu Galvenā bibliotēka, Līvānu Novada Centrālā bibliotēka, Madonas novada Galvenā bibliotēka, Preiļu Galvenā bibliotēka, Rīgas Centrālā bibliotēka, Salaspils novada bibliotēka, Talsu Galvenā bibliotēka, Valkas novada Centrālā bibliotēka, Ventspils bibliotēka.

 

Plašāk par akciju “Uzslavē labu servisu!”, nobalsošanas iespējām un paredzamajām aktivitātēm tiks rādīts un stāstīts  tiešraidē šā gada 28. februārī no pulksten 11:00 līdz 12:00, kura būs skatāma Latvijas Pašvaldību savienības mājas lapā www.lps.lv  – sadaļā “Semināri-Tiešraide” http://www.lps.lv/Pasakumi/Tiesraide/

Tiešraides laikā jautājumus  varēs uzdot vai nu e-pastā: Guntars@lps.lv  vai arī Twitter vietnē: #lps_lv , http://twitter.com/lps_lv

 

Akcijas uzvarētāji tiks paziņoti 12. aprīlī noslēguma pasākumā, kurā nosauks TOP 50 Latvijas uzņēmumus un iestādes, kas pēc sabiedrības un ekspertu vērtējuma sniedz izcilu klientu servisu, ko atzinīgi novērtējusi sabiedrība un eksperti. Šie uzņēmumi tiks īpaši izcelti un apbalvoti ar Labsserviss.lv kvalitātes zīmi “Klienti mūs uzslavē 2013”.

Akcijas noslēgumā ikviens tās dalībnieks par aktīvu iesaisti projektā saņems atzinības diplomus.