Bibliotekāru lielākais forums Latvijā piedāvā unikālu iespēju dzirdēt Amerikas bibliotēku asociācijas prezidentes Barbaras Striplingas viedokli par bibliotēku nākotnes perspektīvām un prasmēm, kas strauji mainīgajā pasaulē jāapgūst ikvienam cilvēkam. Kolēģi no Somijas iepazīstinās ar mobilo bibliotēku darbības rādītājiem, abas dienas būs iespējams izpētīt modernu, funkcionējošu bibliobusu, kurš būs novietots pie RSU. Mobilo bibliotēku pakalpojums ir ierasta ikdiena publisko bibliotēku piedāvājumā Somijā, informācijas resursi tiek regulāri atjaunoti, pakalpojumu spektrs tiek dažādots, lai apmierinātu lietotāju prasības.  

  

Pirmās dienas plenārsēdē uzstāsies Uldis Zariņš, LNB Stratēģijas nodaļas vadītājs, būs interesanti dzirdēt vienu no spējīgākajiem nozares plānošanas dokumentu autoriem, starptautisku digitālās informācijas un autortiesību darba grupu dalībnieku. Savukārt Armands Magone, Kultūras informāciju sistēmu centra direktors, iepazīstinās ar jauniem projektiem un iniciatīvām bibliotēku pakalpojumu pilnveidošanā, darbs pēc projekta “Trešais tēva dēls” ieviešanas turpinās. LNB Bērnu literatūras centra vadītāja, LBB priekšsēdētāja (2008-2014) apkopos pieredzi, ko devis sešu gadu darbs sabiedriskajā organizācijā, par izaicinājumiem un iespējām, strādājot starptautiskos un nacionālos bibliotekāru rosinātos projektos. Pēcpusdienas sesijā LBB aktīvākās sekcijas un reģionālās nodaļas aicinās uz diskusiju visplašākā spektra jautājumos, sākot no pētniecības un bibliotēku zinātniskās darbības līdz izdomas bagātai darbinieku motivēšanai un pakalpojumiem bērnu un jauniešu auditorijai. Tajā piedalīsies gan praktiķi, gan pētnieki, LU doktorantūras studenti un nozares administratīvie vadītāji.    

 

30.aprīlis kongresā piedāvās ieskatu Tieto Latvia jaunajos produktos bibliotēkām, kā arī mūsu Ziemeļu kolēģu mobilo bibliotēku praksē. Šī diena būs iepriecinoša daudziem konkursu laureātiem, notiks projekta „Bibliotēkas diena dzīvē” aktīvāko un radošāko bibliotēku apbalvošana, ko rīko LBB Jauno speciālistu sekcija. Apbalvos konkursa “Atklāj monētu noslēpumus Lursoft laikrakstu bibliotēkā!” dalībniekus. Vislielākais prieks daudziem būs ieraudzīt savus kolēģus sumināto vidū LNB Atbalsta biedrības organizētā ikgadējā konkursa “Pagasta bibliotekārs – gaismas nesējs!” uzvarētāju apbalvošanā. Tas ir konkurss, kam savus pašaizliedzīgākos un izdomas bagātākos bibliotekārus nominē iedzīvotāji, rakstot sirsnīgas ieteikuma vēstules. 

 

Divu dienu bibliotekāru forums noslēgsies ar jaunas LBB valdes un priekšsēdētāja vēlēšanām.

 

Pasākums ir bezmaksas.

 

Dalībnieku reģistrācija

 

Programma