Kopumā rakstniekam Latvijā paredzētas četras tikšanās ar lasītājiem – Kuldīgā, Liepājā, Ventspilī un pati pēdējā – Francijas Institūta Latvijā telpās Rīgā, Elizabetes ielā 59 trešdien 30. maijā plkst. 17:00. Uz šo tikšanos laipni gaidīti visi interesenti.

Video, kas atrodams http://www.youtube.com/watch?v=XlV7A4HVdrE redzami kadri no franču rakstnieka tikšanās ar lasītājiem Kuldīgas Mākslas namā š.g. 24. maijā, kur viņu apdzied Folkloras kopas “Kūrava” dalībnieces.

Žans Pols Kofmans par Kurzemi pirmo reizi izdzirdēja 20. gs. 60. gadu beigās, kad viņš kā jauns franču kareivis dienēja Kanādā. Tur viņš iepazinās ar skaistu, blondu un ziemeļnieciski noslēgtu 2. pasaules kara latviešu imigrantu pēcteci Māru, kuras ziemeļnieciskā šarma priekšā kapitulēja Žana Pola sirds. Iepazinis Māras ģimeni, latviskās Jāņu tradīcijas, tautasdziesmu dziedāšanu, Žans Pols tomēr atstāja Kanādu un viņa kontakti ar Māru pārtrūka.

Vairāk nekā 30 gadus vēlāk, kad kāds franču žurnāls lūdz Žanu Polu sagatavot reportāžu par Latviju, viņš, gremdējoties atmiņās par Māru, izvēlas doties uz Kurzemi. Tur viņš ceļo pa vācbaltu baronu pilīm, Liepājas Karostā iepazīstas ar nepilsoni Vladimiru, Ventspilī sastop Aivaru Lembergu un …saņem vēstuli no sen neredzētās Māras, kura, kā izrādās, nu dzīvo Latvijā.

Tā kā franču žurnāls bankrotē, reportāža paliek nepublicēta, un tā šis stāsta būtu arī beidzies… ja vien kādu dienu pie Žana Pola durvīm neklauvētu Liepājā satiktais Vladimirs un nemudinātu par savu ceļojumu uzrakstīt grāmatu.

Žans Pols Kofmans (1944) ir franču rakstnieks un žurnālists, strādājis raidstacijā Radio France International un laikrakstā Matin de Paris. 1984. gadā, kad Kofmans Beirutā rakstīja reportāžu par pilsoņu karu, viņu nolaupīja islāma džihāda kaujinieki un trīs gadus turēja gūstā. Ž. P. Kofmans ir daudzkārt godalgots vairāku bestselleru autors.

Rakstnieka vizīti Latvijā organizē Francijas Institūts Latvijā, atbalsta – Apgāds Zvaigzne ABC.