Latvijas stendā ir izvietoti “Latvijas Literatūras gada balvas 2015” laureātu darbi, latviešu autoru jaunākie darbi, “Jāņa Baltvilka balvas” laureātu grāmatu kolekcija, kā arī zviedru un citās valodās izdotie latviešu autoru darbu tulkojumi. Stenda noformējumā izmantots Zanes Ernštreites veidotais zīmola “NicePlace” dizains.


Latvijas autorus Gēteborgas grāmatu mesē šogad pārstāv rakstnieks un publicists Otto Ozols. 25.septembrī notiks Otto Ozola romāna “Letternasrevanch” (“Latvieši ir visur”) zviedru valodā atvēršana un diskusija. Sarunā ar autoru piedalīsies romāna tulkotājs Andris Kangeris un apgāda “Lava” pārstāvji. Savukārt 26.septembrī Otto Ozols tiksies ar Zviedrijas latviešiem sarīkojumā, ko rīko Latviešu Apvienība Gēteborgā.

 

Gēteborgas grāmatu tirgū piedalās arī poligrāfijas nozares pārstāvji “Jelgavas tipogrāfija” un “Livonija Print”.

 

Latvijas dalību Gēteborgas grāmatu tirgū nodrošina Latvijas Literatūras centrs sadarbībā ar LR Kultūras ministriju un Valsts kultūrkapitāla fondu.

 

Savukārt oktobrī Latvijas Literatūras centrs piedalīsies Frankfurtes grāmatu tirgū, kur nacionālo stendu nodrošina Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar Latvijas Literatūras centru un Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju.

 

Frankfurtes grāmatu tirgus laikā notiks Baltijas valstu darba grupas tikšanās ar Londonas grāmatu tirgus pārstāvjiem, lai plānotu Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valstu dalību Londonas grāmatu tirgū viesu valsts statusā 2018.gadā.