E-prasmju nedēļa Latvijā tiek organizēta Eiropas Savienības informatīvās kampaņas European e-skills week 2012 ietvaros. European e-skills week 2012 organizē Eiropas Savienības Uzņēmējdarbības un Rūpniecības Direktorāts (DG Enterprise and Industry) ciešā sadarbībā ar Digital Europe un European Schoolnet. Latvijā e-prasmju nedēļa notiek jau trešo reizi un to koordinē Latvijas Informāciju un Komunikāciju tehnoloģiju asociācija (LIKTA) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM).

Signe Bāliņa, LIKTA prezidente “No LIKTA kā koordinatora puses esam gandarīti par lielo atsaucību, kādu izrāda gan IKT nozares uzņēmumi, gan pašvaldības un Ministrijas iesaistoties e-prasmju nedēļas organizēšanā. Šobrīd savu vēlmi līdzdarboties jau reģistrējuši vairāk nekā 200 partneru: nozaru partneri, ministrijas, bibliotēkas, pašvaldības, skolas.”

Galvenie pasākumi e-prasmju nedēļas laikā norisināsies Eiropas Savienības mājā. Pirmdien, 26. martā notiks e-prasmju nedēļas atklāšanas pasākums – apaļā galda diskusija. Otrdien, 27. martā norisināsies seminārs uzņēmējiem “E-iespējas uzņēmējiem”, bet 28. martā ir paredzēta e-Iespējas iedzīvotājiem, kurā tiks runāts par šai auditorijai aktuāliem e-pakalpojumiem un prasmēm. Visus šos pasākumus būs iespējams vērot tiešraidē.

Tiešraides nodrošinās SIA Lattelecom un tās būs iespējams vērot www.piesledzieslatvija.lv mājas lapā.

“Lattelecom kā nozares līderim ir svarīgi piedāvāt cilvēkiem visas tās iespējas, ko sniedz mūsdienu tehnoloģijas, tāpēc jau trešo gadu aktīvi iesaistāmies e-prasmju nedēļā. Man ir liels gandarījums, ka arvien vairāk cilvēku visā Latvijā ir gatavi pieņemt un apgūt e-prasmes. To apliecina ne tikai ar katru gadu pieaugošais interesentu skaits e-prasmju nedēļai, bet arī Lattelecom realizētais sociālās atbildības projekts Pieslēdzies, Latvija!, kura laikā pērn vairāk nekā 1500 seniori sēdās skolas solā, lai apgūtu pirmās iemaņas darbam ar datoru”, stāsta Juris Gulbis, Lattelecom valdes priekšsēdētājs.

Nedēļas laikā norisināsies arī dažādi konkursi, sacensības un aktivitātes, kas adresētas jauniešiem, kā arī notiks IT Karjeras diena skolu jauniešiem.

“Microsoft tic, ka e-prasmes ikvienam paver plašākas karjeras iespējas, veicina personības izaugsmi un stiprina kopienas, tāpēc mūsu uzdevums ir veicināt šo prasmju attīstību un mazināt digitālo plaisu sabiedrībā. Microsoft par savu godu un pienākumu uzskata e-Prasmju nedēļas atbalstīšanu visās iesaistītajās Eiropas valstīs, tāpēc Microsoft Latvia jau otro gadu ir nedēļa galvenais sadarbības partneris Latvijā. Pagājušā gada rezultāti apliecināja mūsu iedzīvotāju vēlmi un interesi izmantot katru nedēļas ietvaros sniegto iespēju papildināt savas e-prasmes, un pēc iesaistīto aktivitātes ierindoja Latviju pirmajā vietā Eiropas valstu vidū. Arī šogad Microsoft Latvia aktīvi iesaistīties e-Prasmju nedēļas norisē, piedāvājot virkni klātienes un neklātienes aktivitāšu dažāda vecuma interesentiem,” saka Ēriks Eglītis, Microsoft Latvia vadītājs.

Aicinām visus interesentus aktīvi sekot līdzi informācijai par to kas notiek Jūsu novadā vai pilsētā mājas lapā www.eprasmes.lv

Par e-prasmju nedēļu:

Eiropas e-prasmju nedēļa ir Eiropas mēroga visas sabiedrības informēšanas kampaņa, lai demonstrētu e-prasmju nozīmi darbā, karjeras attīstībā un izaugsmē digitālajā laikmetā. E-prasmju nedēļas mērķis ir ieinteresēt plašāku sabiedrību par e-prasmju apgūšanas un pielietošanas iespējām, informēt par e-pakalpojumiem un citām iespējām, kas pieejamas e-vidē.

 

Par e-prasmju nedēļas partneriem:
Nacionālie partneri:

• LR Ārlietu ministrija;

• LR Ekonomikas ministrija;

• LR Izglītības un zinātnes ministrija;

• LR Labklājības ministrija;

• LR Uzņēmumu reģistrs

• Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija;

• Lauku atbalsta dienests (LAD);

• Nodarbinātības valsts aģentūra;

• UNESCO Latvijas Nacionālā komisija;

• v/a Kultūras un informācijas sistēmas;

• v/a Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūra;

• VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs

• Valsts Ieņēmumu dienests;

• Valsts reģionālā attīstības aģentūra;

• Veselības inspekcija.

Nozaru partneri: SIA “Baltijas Datoru akadēmija”, A/S “Datorzinību centrs”, SIA “Digitālās Ekonomikas Attīstības Centrs”, Latvijas Universitātes Datorikas fakultāte, Net-Safe Latvia Drošāka interneta centrs, Latvijas Interneta asociācija, SIA “Lursoft”, A/S “RIX Technologies”, A/S “Swedbank”, SIA “Tilde”, Transporta un sakaru institūts, Uzdevumi.lv, www.labiedarbi.lv , www.solipasolim.lv

 

Reģionālie partneri: pašvaldības, pašvaldību organizācijas un citas organizācijas Latvijas novados. Ar reģionālajiem partneriem iespējams iepazīties e-prasmju nedēļās Digitālajā kartē.

 

Informatīvie partneri: www.esmaja.lv, www.piesledzieslatvija.lv