To vadīs vēstures zinātņu doktors, asociētais profesors, Daugavpils Universitātes Latgales pētniecības institūta vadītājs Henrihs Soms.

 

Īpaša H. Soma aizraušanās ir Latgales vēstures izpēte. Sākoties Atmodai, 1991. gadā kopā ar domubiedriem viņš piedalījās Latgales Pētniecības institūta dibināšanā Daugavpilī. 2006. gadā H. Soms tika apstiprināts Latgales Pētniecības institūta direktora amatā. 1993. gadā institūta paspārnē pēc H. Soma iniciatīvas tika izveidots informācijas centrs “Latgales dati”, kur tiek apkopota informācija un veidota datu bāze par Latgales vēstures faktiem un Latgales sabiedriskajiem un kultūras darbiniekiem. Datubāzes pamatā ir H. Soma savāktā kartotēka papīra formātā, kas veidota, padziļināti studējot Latgales vēstures avotus (laikrakstus, arhīva materiālus) un publikācijas.

 

Latgales Centrālās bibliotēkas mācību lektoriji Daugavpils un reģiona kultūras darbiniekiem tiek rīkoti ar mērķi dāvāt iespēju padziļināt zināšanas Latgales kultūrvēsturē. Visus interesentus aicinām pieteikties, jo vietu skaits ir ierobežots.  

 

Pieteikties varat līdz 23. novembrim pa e-pastu dzidra.stupane@lcb.lv vai pa tālruni 65476341.

 

Lektoriju ciklu finansiāli atbalsta VKKF “Latvijas Valsts mežu atbalstītā Latgales kultūras programma 2016”.