Sākot ar 2. aprīlī, VSIA “Rīgas Pārtikas ražotāju vidusskolas” neformālā jauniešu grupa sadarbībā ar VA “Latvijas Neredzīgo bibliotēku” rīkos labdarības akciju, kuras mērķis būs savākt līdzekļus redzes invalīdu kultūras dzīves un Strazdumuižas kluba tehniskā nodrošinājuma uzlabošanai. Akcijas laikā sabiedrība tiks uzrunāta gan ar preses un sociālo tīklu starpniecību, gan arī rīkojot dažādas aktivitātes brīvā dabā. Labdarības akcija noslēgsies ar Lieldienu labdarības koncertu “Dziedot kopā, gaišāk skan!” 9. aprīlī plkst. 19:00 VEF Kultūras pilī.

 

Daudzi redzes invalīdi kultūru bauda Strazdumuižas klubā, kur dzied un spēlē dažādos pašdarbības kolektīvos, taču tehniskais kluba nodrošinājums ir kritiskā stāvoklī, tāpēc sākot ar 2. aprīli, “Rīgas Pārtikas ražotāju vidusskolas” (RPRV) neformālā jauniešu grupa sadarbībā ar VA “Latvijas Neredzīgo bibliotēka” (LNerB) rīkos labdarības akciju, kuras mērķis būs palīdzēt kluba “Neredzīgo un vājredzīgo profesionālās ievirzes kora studijai” (NVPIKS) savākt ziedojumus redzes invalīdu kultūras dzīves uzlabošanai.

3. aprīlī no plkst. 13:00 līdz 16:00 Vērmanes dārzā un Esplanādē jaunieši uzrunās sabiedrību un aicinās ne tikai ziedot, bet arī apmeklēt koncertu. Katrs ziedotājs saņems Pateicības kartiņu uz kuras būs arī Braila raksts.

Savukārt, 4. aprīlī jaunieši dosies uz Dobeli, kur biedrībā “Laimiņa” kopā ar bērniem ar īpašām vajadzībām akcijas ietvaros darbosies radošajās darbnīcās.
Lai palīdzētu klubam, nepieciešams savākt Ls 2150. Visi kopā, mēs to varam izdarīt, jo ziedojums mantā (apgaismes vai apskaņošanas iekārtu dāvinājums, vai klavieru bezmaksas uzskaņošana) arī ir gaidīts.

Ziedojumu konts: Nodibinājums NVPIKS, reģ.nr. 40008163560, adrese: Pāles ielā 14, Rīga, banka: Swedbanka, konts: LV96HABA0551032567688, kods: HABALV22. Mērķis: Strazdumuižas kluba tehniskā nodrošinājuma uzlabošanai.

Akcija noslēgsies ar koncertu 9. aprīlī VEF Kultūras pilī, kur kopā dziedās gan RPRV jaunieši, gan paši redzes invalīdi, gan arī sabiedrībā pazīstami mākslinieki, tādi kā, Andris Kivičs, koris “Aura”, dejos TDA “Zelta sietiņš” un līnijdejotāji “Jautrie zābaciņi”, muzicēs NBS orķestra flautistes Maija Silava un Laura Ezera.

Pateicoties “Balicovo” atbalstam, koncerta noslēgumā dāvaniņas Lieldienās saņems gan redzes invalīdi, gan bāreņi, gan bez vecāku gādības palikušie bērni, kas arī ir uzaicināti uz koncertu.

 

Ieeja koncertā bez maksas.

Projektu atbalsta: Rīgas dome, Baltic Candles Ltd., SIA Latvijas tekstils, SIA ADverts, Latvijas Radio 2, Balticovo.

Sīkāka informācija:
Gunta Bite
koncerta režisore (LNerB)

Tālr.: 67522131; 29137112