Portālā ik dienas lasāma kvalitatīva, savlaicīga un noderīga informācija par norisēm Latvijas kultūras telpā, kā arī par īpaši nozīmīgiem notikumiem ārvalstīs. Jaunākais mūzikā, mākslā, teātrī, literatūrā un kino jomā, portālā papildināts ar recenzijām un intervijām, kā arī kultūras jaunumu video sižetiem sadaļā Kultūras TV. Jaunizveidotais portāls kalpo arī kā sava veida arhīvs visam, ko kultūras jomā šobrīd atspoguļo laikraksts Diena un tās pielikumi Kultūras Diena un Dienas Izklaide.

Kultūrasdiena.lv darbība nav iedomājama bez spilgtiem Dienas autoriem – Undīnes Adamaites, Ditas Rietumas, Ineses Lūsiņas, Normunda Naumaņa, Jegora Jerohomoviča, Lanas Kazlauskienes un citiem, kuri Dienas lasītājus iepazīstina ar kultūras cilvēku portretiem, recenzijām un plašākiem pētījumiem par īpaši nozīmīgām, dziļām norisēm Latvijas kultūras dzīvē.

Kulturasdiena.lv galvenais redaktors Osvalds Zebris atzīmē, ka “portāls ir kā sava veida pagarinājums Dienas veidotajai kultūrtelpai, kur autors var sastapt savu auditoriju, bet kultūrnorišu interesents var atrast savu autoru.” Pēc pirmās portāla darbības nedēļas jau saņemti jautājumi par iespējām publicēt savus darbus no jau pazīstamiem literātiem, saņemti arī teksti par kultūrpolitikas procesa aktualitātēm un uzklausīta virkne interesantu ieteikumu portāla pilnveidošanai. Tuvāko nedēļu laikā portāls tiks papildināts ar kultūrnorišu afišu un citām sadaļām.

Ideju par atsevišķa kultūras norišu portāla izveidi izdevies realizēt, jo pērn SIA Dienas Mediji uzvarēja Kultūras ministrijas izsludinātajā konkursā “Par atbalstu vispusīga un mūsdienīga kultūras izdevuma un interneta resursa attīstībai”, iegūstot 50 000 latu finansējumu iknedēļas kultūras izdevumam Kultūras Diena, tā paplašināšanai un ar to saistītā kultūras portāla izveidošanai.

Kultūras Diena iznāk piektdienās kopā ar laikrakstu Diena. Projekta ietvaros izdevuma lapaspušu skaits palielināts līdz 12 lpp., un no janvāra izdevumu iespējams abonēt, kā arī iegādāties atsevišķi. Paralēli attīstīta jauna interneta vietne www.kulturasdiena.lv ar TV, video un mūsdienīgu blogu vietni (veidojot arī arhīvu), kā arī veidojot planšetdatorā lasāmu izdevuma versiju.