Šodien ar izcilu dāņu mākslinieku piedalīšanos, koncertā Lielajā ģildē tiek atklāta Dānijas prezidentūras Eiropas Savienībā kultūras programma Latvijā, kas intensīvā režīmā ilgs turpmāko pusgadu.

Latvijā realizētās kultūras programmas ietvaros akcents tiks likts uz dāņu – latviešu sadarbību mūzikā kopējā Eiropas kontekstā, filmām gan jauniem, gan veciem interesentiem, kultūras mantojumu un arhitektūru, kā arī dizainu.

Programmu Latvijā ar koncertu Lakstīgala šodien, 29. Janvārī Lielajā ģildē pulksten.18:00 atklās Dānijas Nacionālais vokālais ansamblis un pasaulslavenā dāņu blokflautas virtuoze Mikala Petri (Michala Petri) diriģenta Stīvena Leitona (Stephen Layton) vadībā. Šo koncertu ierakstīs Latvijas Radio Klasika nolūkā pārraidīt Eiroradio tīklā visām Eiropas savienības valstīm. Koncertā tiks atskaņoti gan ziemeļvalstu komponistu, gan – pirmo reizi Latvijā – latviešu komponista Uģa Prauliņa lieldarbs, kas tapis īpaši šim izpildītāju sastāvam “Lakstīgala”.

Turpmāk kultūras programmas ietvaros plānots rīkot Dānijas filmu dienas kinoteātrī “Splendid Palace”, kā arī dokumentālā kino un bērnu filmu programmu. Ar vairākiem koncertiem Rīgā un Latvijā viesosies izcilais džeza pianists Nikolajs Bendzons (Nikolai Bentzon), kā arī daudzi citi notikumi, par kuriem tiks ziņots atsevišķi.

Kultūras programmas uzdevums ir parādīt Dāniju kā nozīmīgu mākslu, kultūras un sabiedrisko spēlētāju uz lielās Eiropas skatuves. Tāpat būtiski uzsvērt Dānijas un katras ES valsts savstarpējo sadarbību kultūras jomā.

Kultūras programmas ES dalībvalstīs realizē Dānijas vēstniecības sadarbībā ar kultūras institūtiem.

Papildu informācija:

Tālr.: 67289994

E-pasts: dki@dki.lv