Līdzšinējā bibliotēkas vadītāja Tamāra Melberga amatu atstāja 2016.gada 15.decembrī pēc pašas vēlēšanās.

 

Neredzīgo bibliotēkas direktora galvenie darba pienākumi ir plānot, vadīt un koordinēt bibliotēkas darbu, nodrošinot tās mērķu un uzdevumu izpildi, pārstāvēt bibliotēkas intereses valsts un pašvaldību iestādēs, komercsabiedrībās un tiesu iestādēs, nodrošināt finansiālo, juridisko un administratīvo darbību tās mērķu un uzdevumu īstenošanai atbilstoši normatīvo aktu prasībām, nodrošināt Latvijas Neredzīgo bibliotēkas stratēģijas izstrādi, kā arī bibliotēkas akreditāciju.

 

Pretendentiem izvirzītās prasības  augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība sociālajās vai humanitārajās zinātnēs, vismaz 3 gadu darba pieredze vadošā amatā, teicamas latviešu valodas un vismaz 2 svešvalodu, t.sk. angļu valodas zināšanas, vēlama darba pieredze projektu vadībā, labas zināšanas un izpratne par bibliotēku darbību un funkcijām, labas sadarbības un komunikācijas prasmes, kā arī labas darba organizācijas un vadības prasmes.

 

Amatam noteiktā mēnešalga pirms nodokļu nomaksas ir 1 093,00 eiro.

Pieteikumā ietveramie dokumenti pieejami KM mājas lapas www.km.gov.lv sadaļā Vakances. Pieteikumus uz Neredzīgo bibliotēkas direktora amatu iespējams nosūtīt pa pastu vai iesniegt personīgi KM Dokumentu pārvaldības nodaļā (Kr.Valdemāra ielā 11a, 21.kabinetā; Rīgā, LV-1364), vai arī nosūtīt elektroniski uz e-pastu: pasts@km.gov.lv ar norādi “Pieteikums konkursam uz Latvijas Neredzīgo bibliotēkas direktora amatu’. Ja dokumenti tiek nosūtīti pa pastu, lūdzam ievērot, ka pasta zīmogam jābūt līdz laika atzīmei 08.03.2017, ieskaitot.