Konferenci organizē Dānijas kultūras ministrs Dānijas prezidentūras Eiropas Savienībā īstenotās darba programmas ietvaros, un tajā aicināti piedalīties ES dalībvalstu un citu Eiropas valstu kultūras ministri un dažādu jomu kultūras profesionāļi.

“Šī būs lieliska iespēja uzzināt, kā dažādus kultūrpolitikas jautājumus risina kolēģi citās valstīs, kā tiek pārvarēti līdzīgi šķēršļi nozarē. Pieredzes un veiksmes stāsti bieži vien ir labs iedvesmas un uzdrīkstēšanās avots problēmsituāciju risināšanai netradicionālā, bet ļoti konstruktīvā veidā,” vērtē Ž.Jaunzeme-Grende.

Konferences laikā notiks diskusijas par kultūras potenciālu, kā to atklāt un kā radīt darbavietas kultūras sektorā, mazinot kopējo bezdarbu krīzes laikā, jo krīze ir skārusi lielāko daļu Eiropas valstu, kā rezultātā budžeta līdzekļu samazinājums nozarei bijis aktuāls ne tikai Latvijā.

Pasākuma laikā tiks meklētas atbildes uz jautājumiem, vai māksla un kultūra var spēlēt nozīmīgu lomu un radīt pozitīvu iespaidu uz Eiropas sabiedrību kopumā, kā kultūra var veicināt sadarbību un aktīvu sabiedrības līdzdalību vietējā un reģionālā līmeņa attīstībā.

Vizītes Briselē laikā ministrei plānota arī tikšanās ar ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Beļģijā un Luksemburgā Leldi Līci-Līcīti, lai pārrunātu gatavošanos Latvijas prezidentūrai ES 2015.gadā un ar to saistītās kultūras programmas īstenošanu Briselē.