Prezentācija notiks klasiskā modernisma mākslinieku Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā, kas ir viens no unikālākajiem memoriālajiem dzīvokļiem galvaspilsētā.

 

Pasākumā paredzēts pastāstīt, kāda ir saistība mākslas muzejam ar jauno mobilo lietojumprogrammu, kādas iespējas meklēt informāciju par vairāk nekā 10 000 Latvijas kultūras objektu piedāvā programma, kā jauno lietotni izmantot savā labā un iesaistīties tās satura papildināšanā.

 

Pirmajos iespaidos par Kultūras informācijas sistēmu centrā izstrādāto mobilo lietojumprogrammu dalīsies centra direktors Armands Magone un “Microsoft Latvia” vadītājs Ēriks Eglītis. Pasākumā piedalīsies arī centra projektu vadītājs Jānis Ziediņš, “Microsoft Latvia” tehnoloģiju eksperts Salvis Praude, SIA “AmberPhone” direktors Didzis Andersons.

 

Pasākums notiks otrdien, 26. februārī, plkst.16.30 Elizabetes ielā 57a-26.

 

“Microsoft Latvia” ir dibināta 1999. gadā, un tā pilnībā pieder ASV “Microsoft Corporation”. “Microsoft Latvia” apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas noslēdzās 2012. gada 30. jūnijā, bija 2,77 miljoni latu, kas ir par 3,3% mazāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, kad tas bija 2,86 miljoni latu, liecina SIA “Firmas.lv” informācija. Uzņēmuma peļņa bija 221 856 lati, kas ir par 13,3% vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, kad tā bija 195 868 lati. “Microsoft Latvia” skaidro, ka uzņēmuma gada pārskats atspoguļo iekšējos norēķinus starp “Microsoft Latvia” un mātesuzņēmumu ASV, līdz ar to tam nav tiešas saistības ar “Microsoft Latvia” kā uzņēmuma novērtējumu un biznesa rādītājiem.

 

Kultūras informācijas sistēmu centrs ir Kultūras ministrijas pakļautībā esoša tiešās pārvaldes iestāde. Tā misija ir palīdzēt atmiņas institūcijām – arhīviem, bibliotēkām un muzejiem – saglabāt un padarīt pieejamu kultūras mantojumu nākamajām paaudzēm, izmantojot jaunākos informācijas tehnoloģiju risinājumus.