Konferences mērķis ir attīstīt komunikatīvu platformu LKA, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas, Latvijas Mākslas akadēmijas, Latvijas Universitātes, Latvijas Nacionālās bibliotēkas un citu pētnieku zinātniskās darbības rezultātu teorētiskai un lietišķai aprobācijai. Šāda konference tiek rīkota jau astoto gadu.

Konferences galvenā misija ir publiskot Latvijai nozīmīgu, starptautiski aktuālu kultūras un mākslas jomas problēmu izpētes rezultātus, kā arī aktivizēt akadēmisko diskusiju. Tā ļauj precizēt un paplašināt kultūras un mākslas nozīmes izpratni sabiedrībā, kā arī sekmēt kultūras un citu sabiedrības dzīves sektoru produktīvu mijiedarbību kopumā.

Konferences “Kultūras krustpunkti 2014” pirmās dienas plenārsēdē kultūras nozarē atzīti pētnieki un profesionāļi dalīsies savas pētnieciskās un radošās darbības rezultātos un pārdomās. Otrajā dienā – tematisko sekciju dienā – jauni un jau zinātnes un kultūras jomā pieredzējuši pētnieki iepazīstinās ar vairāk nekā 50 pētījumiem, kas tematiski apkopoti četrās darba sekcijās. Tajās varēs uzzināt par tradicionālo kultūru un kultūras mantojumu, antropoloģisko kultūras un mākslas fenomenu skatījumu, audiovizuālo un skatuves mākslu, kultūru un mākslu kā sociālu fenomenu, kultūras menedžmentu, kultūrpolitiku, radošo ekonomiku, kā arī literatūru un tās percepciju.

Nozīmīga otrās dienas daļa būs diskusija “Argumenti kultūrai: jaunrade, pētījumi lobēšana”, kurā kultūrpolitikas veidotāji, radošās jomas pārstāvji un pētnieki, daloties pieredzē, meklēs efektīvākos kultūras finansēšanas argumentus un identificēs pētījumos pamatotas kultūrpolitikas attīstības stratēģijas.

Īpaša sekcija ”Zirgu pastā” 1. novembrī tiks veltīta Viljama Šekspīra 450 gadu jubilejai, kas turpinās LKA aizsākto angļu dramaturga un dzejnieka jubilejas gada pasākumu sēriju kā lekciju un sarunu cikla “Mēs un Šekspīrs” noslēgums. Savukārt LKA Kino muzejs konferences nedēļā piedāvās īpašu Šekspīram veltītu filmu programmu.

Klausītājiem dalība konferencē ir bez maksas, un iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama. Konferences norisi atbalsta Britu padome Latvijā.