24. oktobrī plkst. 18.00 aicinām uz muzikоloģes un pianistes Jeļenas Privalovas-Epšteinas lekciju „Krievu ērģeļmūzika cienītājiem un iesācējiem”.

 

Jeļena Privalova-Epšteina beigusi Maskavas Pētera Čaikovska vārdā nosaukto konservatoriju ērģeļmūzikas un muzikoloģijas specialitātēs, savas prasmes pilnveidojot Šveicē, Vācijā, Nīderlandē. Jeļena ir ikgadējā vasaras mūzikas festivāla „Ērģeļmūzikas vakari Kuskovā” (Maskava) dibinātāja un mākslinieciskā vadītāja. Spēlē ērģeles Rīgas Sv. Pāvila baznīcā. Māksliniece lasa lekcijas muzikoloģijā u mūzikas vēsturē gan profesionāļiem, gan plašai auditorijai.

 

27. oktobrī plkst. 18.00 Rīgas Centrālā bibliotēka aicina uz ainavu arhitektes un agronomes Jeļenas Nikolajevas lekciju „Dārza spēks. Krievijas muižu ainavu dizains”.

 

Jeļena Nikolajeva beigusi Maskavas Klimenta Timirjazeva vārdā nosaukto lauksaimniecības akadēmiju, stažējusies Krievijā un Eiropā. Projektē un veido terapeitiskus dārzus ģimenes psiholoģiskās un fiziskās veselības veicināšanai. Jeļena Nikolajeva ir žurnāla „Ģimenes dārzs” („Семейный сад”) redaktore un projekta „Ģimenes dārzs” vadītāja Latvijā.

 

28. oktobrī plkst. 18. 00 bibliotēkā notiks krievu kultūras dienām veltīts Klasiskās mūzikas biedrības rīkots koncerts.

 

Kontaktinformācija: Anna Soboļeva, Krievu kultūras dienu organizācijas komitejas locekle

 

Kontaktinformācija bibliotēkā: 67037124