Britu izdevēja, multimiljonāra, filantropa Pola Hemlina (1926–2001) vārdā nosauktajā bibliotēkā glabājas vairāk nekā 50 000 grāmatu un žurnālu, to skaitā ir 1762.gadā izdots muzeja ceļvedis, grāmatas par arheoloģiju, eģiptoloģiju, numismātiku, austrumu mākslu, muzeoloģiju u.c. speciālām nozarēm. P.Hemlina bibliotēka izveidota 2000.gadā. 2007.gadā tā apvienota ar muzeja centrālo bibliotēku, kas ietvēra grāmatas par muzeja vēsturi, muzeja seniespieddarbu kolekciju, kā arī Britu parlamenta Apakšpalātas retumu krājumu. P.Hemlina bibliotēkas vērtības varēja pasūtīt ikviens interesents Britu muzeja lasītavā. Tagad vispārpieejama paliks tikai Antropoloģijas bibliotēka.

 

Pola Hemlina fonda vadītājs Roberts Daftons (Dufton), kā arī Lielbritānijas bibliotēku un muzeju speciālisti pauž sašutumu par muzeja vadības lēmumu, norādot, ka sabiedrība nav tikusi savlaicīgi informēta par iespējamo bibliotēkas slēgšanu. Tiek uzsvērts, ka pieņemot šo lēmumu, muzeja vadība nav ņēmusi vērā bibliotēkas nozīmīgo lomu sekmīgā muzeja darbībā, vēstures pētniecībā un sabiedrības izglītībā.
P.Hemlina bibliotēkā strādāja 11 darbinieki. Zināms, ka 9 no tiem jau piekrituši atbrīvošanai no darba. Bibliotēkas krājuma tālākais liktenis vēl nav izšķirts.

 

Plašāka informācija

Harris, Gareth. BM confirms closure of Paul Hamlyn library. Museums Journal [tiešsaiste].11 August 2011. Pieejams:

http://www.museumsassociation.org/museums-journal/news/11082011-paul-hamlyn-library-to-shut-on-Friday

The Paul Hamlyn Library. British Museum [tiešsaiste]. Pieejams: http://www.britishmuseum.org/the_museum/news_and_press/statements/paul_hamlyn_library.aspx

Sharp, Rob. Historic library may close as subsidy slashed. Independent.co.uk [tiešsaiste]. 7 July 2011. Pieejams: http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/books/news/historic-library-may-close-as-subsidy-slashed-2308196.html