Šoreiz Kalnciema kvartāla tirdziņā varēs iegādāties skolai nepieciešamas lietas. Tirdziņā būs iespēja atbalstīt arī tos skolēnus, kuru rocība neļauj pašiem iegādāties jaunākās un labākās grāmatas. Visi saņemtie ziedojumi tiks izmantoti, lai iegādātos bērnu grāmatas un dāvātu tās trūcīgākajām bibliotēkām.

 
Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrības labdarības projekta „Sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa” mērķis ir nepieļaut, ka Latvijas bibliotēkās tiek apturēta bērnu lasīšanas veicināšanas programma „Bērnu un jauniešu žūrija”. Tā nodrošina bibliotēkas ar labāko bērnu grāmatu izlasi un interesantu pasākumu programmu. Katru gadu tūkstošiem bērnu tiek iesaistīti grāmatu lasīšanā un vērtēšanā. 

 

Līdzekļu trūkuma dēļ daudzās Latvijas bibliotēkās jau apturēta „Bērnu un jauniešu žūrijas” darbība, lasošo bērnu skaits strauji sarucis. Šogad Bērnu un jauniešu žūrijas 20 grāmatu komplektu nevar iegādāties 237 bibliotēkas. Palīdzot tām visām, 6000 Latvijas bērniem tiks dota iespēja lasīt. 

 

Undīne Būde, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrības valdes priekšsēdētāja: „Aicinu Kalnciema tirdziņa apmeklētājus ziedot labdarības projektam „Sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa”. Katri ziedotie 2 lati dod iespēju lasīt vienam bērnam, neatkarīgi no viņa dzīvesvietas un ģimenes rocības!”

 

Ziedot bērnu grāmatām iespējams arī portālā www.ziedot.lv vai piezvanot uz 1 lata ziedojumu tālruni 90006881