Bez galvenā uzdevuma – konkursā nominēto izdevumu publiskošanas – preses konferencē konkursa žūrijas pārstāvis raksturos konkursam iesniegtos izdevumus un iepazīstinās ar novitātēm grāmatu mākslas jomā Latvijā, grāmatizdevēju asociācijas pārstāvis informēs par izstādēm un pasākumiem, kuros publiskajā telpā būs iespēja iepazīties ar nominētajām grāmatām. Konkursa 20 gadu jubilejas sakarā notiks vairāki interesanti un nozīmīgi pasākumi.

 

Žurnālistiem būs iespēja akreditēties uz konkursa noslēguma ceremoniju, kas notiks 2013. gada 4.aprīlī Latvijas Mākslas akadēmijā un kurā tiks paziņoti galveno balvu ieguvēji 9 nominācijās.

 

Preses konferencē piedalīsies:

  • Dace Pugača, Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas izpilddirektore,
  • Austra Avotiņa, mākslas zinātniece, grāmatu mākslas konkursa Zelta ābele 2012 žūrijas priekšsēdētāja
  • Guna Bīriņa, projekta vadītāja,
  • Dzidra Šmita, Rīgas domes Kultūras pārvaldes priekšniece.

 

Grāmatu mākslas konkursa Zelta ābele pamatā ir ideja par grāmatu kā daudzu nozaru speciālistu veidotu mākslas darbu, kas atklāj grāmatas satura un formas māksliniecisko veselumu. Grāmatas noformējums atspoguļo sava laika māksliniecisko izpratni, poligrāfijas un papīra ražotāju iespējas grāmatas satura pilnīgākai atklāsmei. Konkursa mērķis ir veicināt grāmatizdošanas profesionālā un mākslinieciskā līmeņa izaugsmi un popularizēt sabiedrībā grāmatas, literatūru un lasīšanu.

 

Projektu atbalsta: Kultūras ministrija, Latvijas dzelzceļš, Jelgavas tipogrāfija, Rīgas Dome, Arctic Paper Baltic States, Iļģuciema maiznīca konditoreja.

 

Informatīvi: “Delfi”, radio NABA

 

Uzziņai

 

Latvijas Grāmatizdevēju asociācija jau kopš 1993. gada rīko ikgadējo konkursu par labāko grāmatu noformējumu. Šogad konkurss notiks jau 20. reizi un tajā savu dalību ar 2012. gadā iznākušajām grāmatām un kalendāriem pieteikuši 35 izdevēji ar 108 izdevumiem.

 

Zelta Ābele viens no vecākajiem profesionālajiem nozares konkursiem Latvijā.

Savu līdzdalību preses konferencē, lūdzam apstiprināt līdz 20. februārim plkst.17.00