Bērzaines bibliotēka laikā no 24.-28. martam plkst.11.00-12.00 norisināsies praktiskas nodarbības – iepazīšanās ar iespēju pieteikties e-rēķiniem portālā rēķini.lv un tā izmantošanu komunālo, sakaru un citu pakalpojumu samaksai, kā arī iepazīšanās ar vienoto valsts un pašvaldības pakalpojumu portāla latvija.lv iespējām un portāla Epakalpojumi.lv izmantošanu – viss par nekustamo īpašumu, nodokļiem un datiem kadastra reģistrā, nomas līgumiem, rēķiniem, maksājumiem, informācija no civilstāvokļa akta reģistra un makšķerniekiem – par licencēm un lomu reģistrāciju.

 

Dikļu bibliotēkā – individuāli praktiskās nodarbības: mans.lattelecom.lv rēķinu izdruka, e-latvenergo.lv lietošana, darba vakanču meklēšana. Bērni tiks informēti par to, kā droši justies interneta vidē.

 

Kocēnu 1.bibliotēkā no 24.-28. martam plkst. 17.00-18.00 Praktiskas nodarbības interesentiem: valsts un pašvaldības e-pakalpojumu izmantošanas iespējas; norēķini par komunālajiem pakalpojumiem e-vidē.

 

Kocēnu 2.bibliotēkā no 24.-28. martam pirmdien un trešdien no plkst.10.00 – 11.00 un otrdien, ceturtdien, piektdien no plkst.11.00 – 12.00 praktiskas nodarbības skolēniem un bibliotēkas apmeklētājiem – interesentiem: interneta izmantošanas iespējas skolēniem, E-pakalpojumi pieaugušajiem, kā arī konsultācijas pēc apmeklētāju pieprasījuma.

 

Vaidavas bibliotēkā no 24.-28. martam nodarbības Vaidavas internātpamatskolas audzēkņiem: drošība interneta vidē; darba meklēšana (vecāko klašu audzēkņiem).

 

Zilākalna bibliotēkā no 24.-28. martam bibliotēkas darba laikā praktiskas nodarbības interesentiem – Swedbankas piedāvātie e-pakalpojumi – internetbankas lietošana, regulāro maksājumu veikšana; datubāzes letonika.lv, e-latvenergo.lv, latvija.lv resursu izmantošana; Valmieras integrētās bibliotēkas elektroniskā kopkataloga izmantošana.

 

E-prasmju nedēļas mērķis ir ieinteresēt plašāku sabiedrību par e-prasmju apgūšanas un pielietošanas iespējām, informēt par e-pakalpojumiem un citām iespējām, kas pieejamas e-vidē.