Ludzas pilsētas galvenajā bibliotēkā projekta “Europe Direct Austrumlatgalē” ietvaros noritēja divi pasākumi Ludzas pilsētas ģimnāzijas un Ludzas 2. Vidusskolas vecāko klašu skolēniem – “Klimata pārmaiņas – cik tas ir nopietni”.

Pasākumu gaitā Ludzas EDIC koordinatore Irēna Andžāne informēja par  Vides politikas pamatnostādnēm Eiropas Savienībā 2014.-2020. gados; par emisijas kvotu ierobežošanu līdz 2020.g.; KIOTO protokola izpildi, kā vienu no svarīgākajiem juridiskajiem likumiem, kas pievienots ANO konvencijai par klimata pārmaiņām. Irēna Andžāne iepazīstināja skolēnus ar izstādes materiāliem par Vides aizsardzību.

Ludzas novada pašvaldības vides inženieris Aivars Strazds pastāstīja par klimata izmaiņām, tā sekām un par to,  kā tās var ietekmēt cilvēkus, kā arī par savu darba specifiku un vides aizsardzības problēmām Ludzā.

Pasākuma noslēgumā Bērnu apkalpošanas nodaļas vecākā bibliotēkāre Ilga Kaupuža organizēja radošo darbnīcu, kuras gaitā skolēni veidoja Ziemassvētku apsveikuma kartiņas no pudeļu korķiem un citiem materiāliem.