2018. gada 21. februārī plkst.17.00 Rīgas Centrālajā bibliotēkā (Brīvības ielā 49/53, 2. stāvā) notiks dzejniekam Klāvam Elsbergam veltīts dzejas pasākums “Es mūžīgi tajā kalnā būšu…”.


Ideja par Klāva Elsberga (1959 – 1987) atceres pasākumu radās jau 2016. gada nogalē, kad Rīgas Centrālajā bibliotēkā norisinājās dzejniekam Uldim Leinertam (1936 – 1969) veltīts atceres vakars. Toreiz šis pasākums izpelnījās lielu apmeklētāju atzinību un daudzi izteica vēlēšanos pēc kaut kā līdzīga – klausoties dzeju, kopā atcerēties vēl kādu dzejnieku. Tā radās doma par atceres pasākumu dzejniekam Klāvam Elsbergam, kura dzīve, tāpat kā Uldim Leinertam, arī aprāvās pašā spēku pilnbriedā un joprojām līdz galam nenoskaidrotos apstākļos.

 
Pasākuma apmeklētāju uzmanība tiks vērsta uz Klāva Elsberga dzeju, tajā esošajām tēmām un motīviem, kā arī uz dzejnieka tuvinieku un laikabiedru vērojumiem – kāds, viņuprāt, bijis Klāvs. 


Klāva Elsberga dzejoļu fragmentus lasīs Rīgas Centrālās bibliotēkas pasākumu apmeklētājiem jau zināmās drāmas kopas „Saulespuķe” aktrises – Gunta Lipora, Daina Kuple, Maruta Augule un Lilita Miķelsone. Klāva tuvinieku un laikabiedru viedokļus par viņu lasīs RCB PLN galvenās bibliotekāres Renāte Šidlovska un Santa Rukmane. Pasākuma režisores Dagmāra Karzova un Gunta Lipora, scenārija autore Renāte Šidlovska.


Laipni aicināti visi interesenti! Ieeja brīva!


Informāciju sagatavoja:

Santa Rukmane

Rīgas Centrālās bibliotēkas

Pieaugušo literatūras nodaļas galvenā bibliotekāre

Tālr.: 67181018