Grāmatas būs uzticams pirmavots Ķīnas vēstures, kultūras, sabiedrības un ekonomikas izpētē, kas palīdzēs stiprināt abu valstu – Latvijas un Ķīnas attiecības, bija pārliecināts Ķīnas vēstnieks Latvijā Hu Ješuņs. Arī  Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende un LNB direktors Andris Vilks pauda gandarījumu par to, ka Latvijas Nacionālās bibliotēkas krājumi aug un bibliotēka jau tagad spēj piedāvāt daudzveidīgu un pasaules kultūras vēstures kontekstā nozīmīgu saturu saviem lasītājiem.

 

ĶTR grāmatu dāvinājums Latvijas Nacionālajai bibliotēkai aptver 450 vienības no ĶTR Preses un Publikāciju administrācijas, kā arī Ķīnas vēstniecības Latvijā. Grāmatas vēsta par Ķīnas vēsturi, filozofiju, kultūru, tradīcijām, mūziku, mākslu un ķīniešu valodu, ģeogrāfiju, mūsdienu Ķīnu, tās ekonomiku un sabiedrību. Plaši pārstāvēta ir Ķīnas klasiskā un mūsdienu literatūra. Apmēram puse  grāmatu ir angļu valodā, daļa – paralēli ķīniešu un angļu valodā. Šāda pieeja dāvināto grāmatu izvēlē dod iespēju iepazīties ar šiem darbiem ne tikai ķīniešu valodas pārzinātājiem, bet jebkuram, kam interesē Ķīnas vēsture un kultūra.

 

Projekts “Ķīnas divpadsmit draudzīgas sadarbības pasākumi ar Centrālās un Austrumeiropas valstīm” 2012. gadā iedzīvina praksē kultūras un izglītības pieredzes apmaiņas popularizēšanu Ķīnas un Latvijas attiecībās, kā arī palīdz bagātināt izpratni par Ķīnas kultūras vērtībām.

 

Ķīnas Tautas Republikas (ĶTR) grāmatu dāvinājuma ideju Latvijas Nacionālajai bibliotēkai iniciējusi ĶTR Preses un Publikāciju Administrācija, savukārt finansiālo atbalstu sniegusi Starptautiskā Ķīnas Grāmatu tirdzniecības asociācija.