“Daudzi autori izvēlas pārdot savus darbus caur “Sellfy”, nevis “Amazon”, jo tam ir daudz zemākas transakciju izmaksas – “Sellfy” prasa ļoti konkurētspējīgu likmi – 5% no katras transakcijas, salīdzinot ar “Amazon Kindle Direct Publishing”, kas iesūc līdz pat 30%,” raksta “TechCrunch” žurnālists Stīvs Ohīrs.

 

“Sellfy” līdzīpašnieks un vadītājs Māris Daģis sarunā ar biznesa portālu “Nozare.lv” apstiprināja, ka patlaban “Sellfy” visvairāk tirgotās preces ir e-grāmatas. “Tām ir lielākais apjoms,” Daģis sacīja, taču uzsvēra, ka vairums šo elektronisko tekstu ir par specifiskām, parasti ar IT un programmēšanu saistītām tēmām. Tās ir grāmatas, kurām nav liels noiets, kuras dažkārt ir samērā dārgas un kuru autori un izdevēji nevēlas maksāt “Amazon” komisijas, lai gan bieži savus darbus tirgo gan caur “Sellfy”, gan “Amazon”, viņš skaidroja.

 

Daģis arī apstiprināja “TechCrunch” rakstā teikto, ka “Sellfy” ir iekļāvis papildu samaksas iespējas, izmantojot kredītkartes blakus līdzšinējai “Pay Pal” samaksas iespējai. Jau neilgu laiku pircēji ASV un Kanādā var norēķināties, izmantojot karšu maksājumu apstrādes sistēmu “Stripe”, bet Eiropā – “Paymill”. Abi piedāvā sīkrīkus, ar kuriem interneta veikala lapā var ierīkot karšu maksāšanas anketu, kur ieraksta datus un autorizē maksājumu.

 

Daudzi klienti – gan pircēji, gan pārdevēji – uzskata “Pay Pal” par sarežģītu naudas pārskaitīšanas veidu, Daģis sacīja. Gan pircējiem, gan pārdevējiem ir jāatver “Pay Pal” konti, un naudas saņēmējiem var rasties lielas izmaksas, “Pay Pal” kontā uzkrātos maksājumus pārvedot uz savu parasto banku vai izņemot skaidrā naudā.

 

Vaicāts par “Sellfy” tuvākās nākotnes plāniem, Daģis teica, ka iecerēts paplašināt veidus, ka tirgot citu pieprasītu digitālu preču grupu – programmatūru un dažādas specifiskas rīku un risinājumu bibliotēkas. Kā piemēru viņš minēja iespēju arhitektam, kas strādā ar projektēšanas programmu, neizejot no programmas vides, atrast un caur “Sellfy” nopirkt, piemēram, gatavu digitālu komunikāciju izvietojuma projektu kādai Latvijas tipveida ēkai, kurā jāveic kapitālais remonts.

 

Otrs tirgus varētu būt mūzika, tirgojot ne tikvien dziesmas, bet profesionālu mūziķu ierakstītus ritmus un melodijas, kuras iekļaut citos mūzikas darbos.

“Sellfy” dibināts 2011. gada nogalē un mājo Latvijas jaundibināto IT uzņēmumu centrā “TechHub Riga”, Citadeles ielā Rīgā.

 

Jau ziņots, ka kompānija pērn saņēmusi riska kapitāla finansējumu no četriem tā dēvētiem biznesa eņģeļiem – “Skype” līdzdibinātāja Toivo Annusa, kurš izveidojis investīciju grupu, ilggadējā “Skype” vadītājā Igaunijā Stena Tamkivi, kā arī no diviem Spānijas investoriem, kuri darbojas telekomunikāciju nozarē. Kopējā finansējuma summa un detalizētāki darījuma nosacījumi netiek atklāti.