Izstāde ir organizēta “Rīga 2014 – Eiropas kultūras galvaspilsēta” komunikācijas kampaņas ietvaros. Tā iecerēta, lai pievērstu sabiedrības uzmanību Rīgas – Eiropas kultūras galvaspilsētas programmai, vienlaikus parādot Latviju kā valsti ar daudzveidīgu un interesantu kultūras dzīvi.

Kijevas Nacionālajā universitātē darbojas jaunizveidotais Baltijas studiju centrs. To vada vēstures pasniedzēja Ruslana Marceņuka (Ruslana Martseniuk), un viņa aktīvi iesaistījās izstādes organizēšanā. 2015. gads universitātes Baltijas studiju centrā būs Latvijas gads. Latvijas gads aizsākās ar LNB izstādi, un visa nākamā gada garumā Baltijas studiju centrā notiks Latvijai veltīti pasākumi.

Izstādes atklāšanā piedalījās B. Grinčenko Kijevas Nacionālas universitātes prorektors Oleksejs Žiļcovs (Oleksiy Zhiltsov), Sabiedrības Institūta direktors Konstantīns Liņovs (Konstantyn Linyov), universitātes mācībspēki, studenti, plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.

Izstāde “Grafiskie stāsti. Starptautiskie zīmoli, notikumi un mākslinieki LNB attēlizdevumu kolekcijās” tapusi, Ārlietu ministrijai sadarbojoties ar LNB speciālistiem. Tā vēsta par vērtīgajām vēstures liecībām. Tās ir iemūžinātas fotogrāfijās, zīmējumos, plakātos un pastkartēs. Tās visas atklāj ārvalstu mākslinieku, politiķu, kolekcionāru un starptautisko notikumu saikni ar Latviju.

Izstāde būs apskatāma vienu mēnesi – līdz š. g. 24. decembrim.

Papildu informācija:

Ārlietu ministrijas
Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments
Preses un informācijas nodaļa
Tālr.: (+371) 67016 272
Fakss: (+371) 67828 121
E-pasts: media@mfa.gov.lv
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv