Līdz ar atklāšanu bibliotēkas apmeklētājiem būs iespējams ne tikai lasīt un saņemt grāmatas, iepazīties ar jaunumiem preses izdevumos un žurnālos, bet arī klausīties mūziku, klausāmgrāmatas no jaunizveidotās disku kolekcijas.

Kolekcijas atklāšana notiks pulksten 15.00, Ķekavas pagasta bibliotēkā, Doles Tautas namā, Rīgas ielā 26, Ķekavā.

Jaunizveidotā CD un DVD disku kolekcija ir pašvaldības līdzfinansētā projekta “Mūzikas, klausāmgrāmatu um informatīvi digitālo ierakstu krājuma izveidošana Ķekavas bibliotēkā” veiksmīgs iznākums. Papildus diskiem bibliotēka ieguvusi CD/DVD atskaņotāju, kā arī stereo austiņas, lai diskus varētu klausīties pie bibliotēkā esošajiem datoriem.

 

Kolekcijā ietilpst plašs un vispusīgs mūzikas klāsts (roks, pops, klasiskā, pasaules un citu stilu mūzika), klausāmgrāmatas un informatīvi izglītojoši CD, kopumā iegādāta 261 vienība. Kā norāda projekta idejas autore, Ķekavas pagasta bibliotēkas bibliotēku informācijas speciāliste Sanda Zālamane, ar laiku plānota padziļinātākas kolekcijas izveide atkarībā no klausītāju intereses. Šobrīd mūzikas kolekciju veidojot kārtīgs un labs pamats – dažādi mūzikas stili, dažādām mūzikas gaumēm. Mūzikas, klausāmgrāmatu un informatīvos diskus būs iespējams saņemt arī lietošanā uz mājām.

 

Ideja par audiovizuālās krātuves izveidi radusies, domājot par jaunu bibliotēkas apmeklētāju piesaistīšanu, lai pievērstu kūtrākos grāmatu lasītājus mūsdienīgām informācijas iegūšanas metodēm. Pirms projekta idejas izstrādes S. Zālamane kopā ar kolēģiem viesojusies Ventspils Galvenajā bibliotēkā, kur guvusi apstiprinājumu un impulsu šāda projekta realizēšanai arī Ķekavā.

“Ar šo vēlamies dažādot Ķekavas bibliotēkas piedāvātos pakalpojumus, kā arī radīt mūsdienīgu, interesantu vidi, kur pēc iespējas dažādi un saturīgi pavadīt brīvo laiku – kā bērniem, tā arī pieaugušajiem,” stāsta S. Zālamane. Viņa uzsver, ka klausāmgrāmatu kolekcija būs patīkams ieguvums cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kuriem grūti lasīt, tāpat mazajiem bērniem, kuriem starp stundām un autobusu uz mājām skolas laikā būs interesanti uzturēties viesmīlīgajās bibliotēkas telpās.