Radu rakstu pētniece Irēna Lipska ar pasākuma apmeklētājiem dalījās pieredzē: kā iesākt dzimtas rakstu izpēti, kur meklēt informāciju par saviem senčiem, un pasākuma gaitā iepazīstināja ar dažādām niansēm radu rakstu meklējumos. Katram interesentam bija iespēja saņemt atbildi uz interesējošo jautājumu.

 

Šobrīd dzimtas koka izveide ir kļuvusi par populāru aizraušanos. Par tā izveidi interesējas dažādu paaudžu cilvēki – gan jauni, gan cilvēki ar bagātu dzīves pieredzi. Pasākumā apmeklētāji tika iepazīstināti ar vēl vienu informācija ieguves avotu radu rakstu pētniecībā Ilmāra Meža grāmatu “Latviešu uzvārdi arhīvu materiālos. Latgale”, kurā apkopots ap 4000 vēsturisko uzvārdu, kas Latgales teritorijā fiksēti 1935. gada tautas skaitīšanā, apskatot, kā uzvārds radies, tā ģeogrāfisko izplatību un saistību gan ar mūsu, gan citu tautu valodām. Šo grāmatu katram ir iespēja apskatīt Ludzas pilsētas galvenās bibliotēkas lasītavā. 

 

Paldies radu rakstu pētniekiem par iniciatīvu pasākuma tapšanā. Nākošā dzimtas rakstu pētnieku tikšanās ir ieplānota 22.februārī Ludzas pilsētas galvenajā bibliotēkā. Nāciet, dalieties un izziniet savas dzimtas vēsturi!