Teju 400 lappušu biezajā atlantā visa Latvija pirmo reizi apskatāma mērogā 1:100 000. Tas ir mazākais mērogs, kādā iespējams attēlot gandrīz visus Latvijā esošos ceļus un viensētas. Ceļu kopgarums šajā atlantā pārsniedz 122 000 kilometru.

 

Visus ceļus “Karšu izdevniecība Jāņa sēta” kartogrāfi ir izbraukuši, nobraukto kilometru ziņā vairākkārt apvijot zemeslodi.

 

Atlantā kartēs atrodams vairāk nekā 100 000 vietvārdu. Ņemot vērā faktu, ka tie bieži vien ietver unikālu kultūrvēsturisko informāciju, atlanta veidotāji vietvārdus atlasījuši īpaši rūpīgi. Līdzās visiem ciemu un ielu nosaukumiem atlantā atrodami vairāk nekā 55 000 mājvārdu.

 

Jaunajā izdevumā varēs atrast arī bagātīgo dabas un kultūrvēsturisko objektu klāstu, kas attēlots atlanta kartēs.

 

Galvenā šī izdevuma vērtība ir Latvijas teritorijas precīzais attēlojums, pat līdz tādām niansēm kā augstsprieguma elektropārvades līnijas, briežu dārzu robežas vai vietējai autosatiksmei pielāgotas pamestās dzelzceļa līnijas. Detalizētākā mērogā atlantā iekļauti Latvijas pilsētu un lielāko ciemu plāni, kopskaitā 113.

“Lielo Latvijas atlantu” var uzskatīt arī par sava veida ilgi gaidīto apkopojumu kopš 20.gadsimta 90.gadiem izdotajām populārajām un tagad aktualizētajām Latvijas rajonu un novadu kartēm. Ņemot vērā, ka šajās kartēs bija ietverta arī tekstuālā un ilustratīvā tūrisma informācija, kas nu vairs neatbilst atlanta formātam, “Karšu izdevniecība Jāņa sēta” vienlaikus laidusi klajā arī jauno tūrisma ceļvedi par Latviju. Atšķirībā no iepriekšējā ceļveža, šajā ir iekļauta plaša informācija par Latvijas vēsturi, tās minoritātēm un īpaša nodaļa par Rīgu.

 

“Lielā Latvijas atlanta” atvēršanas svētki notiks 6.jūnijā plkst.11.30 Rīgas Motormuzejā.