12.aprīlī plkst. 17.30 Rīgas Centrālajā bibliotēkā (Brīvības ielā 49/53, 2. stāvā)  notiks Karjeras diena, kurā viesosies Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Etnomuzikoloģijas klases pasniedzēji un studenti, kuri informēs un stāstīs par mācību iespējām Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā.

 

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas pasniedzēji un studenti demonstrēs savas muzikālās prasmes un iepazīstinās ar dažādiem mūzikas instrumentiem

JVLMA sākotne ir saistīta ar 1919.gada 20.augustā dibināto un 1920.gada 11.janvārī oficiāli atklāto Latvijas Konservatoriju. Latvijas Konservatorija savulaik dibināta ar Ministru kabineta lēmumu, ieceļot par Konservatorijas direktoru profesoru Jāzepu Vītolu.

 

JVLMA īsteno profesionālās bakalaura, akadēmiskās un profesionālās maģistra studiju programmas mūzikā un skatuves mākslā, pedagogu izglītībā un doktora studiju programmas mūzikas vēsturē un teorijā, kā arī nodarbojas ar zinātni, pētniecību un māksliniecisko jaunradi. Akadēmijas mērķis ir nodrošināt studijas mūzikas, horeogrāfijas un izglītības zinātņu jomās, humanitārajās un sociālajās zinātnēs, veikt pētījumus mākslas zinātnē, sekmēt māksliniecisko jaunradi, profesionālo mūziķu, horeogrāfu, nozares pedagogu un mākslas zinātnieku sagatavošanu.

 

Laipni aicināts ikviens, kuru interesē mācību iespējas Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā!

 

Informācija bibliotēkā:

tālr. 67037124