2014. gada 10. novembrī plkst.19.00 Pārventas bibliotēka (Ventspilī, Tārgales ielā 4) aicina uz Latvijas dzimšanas dienai veltītu koncertu “Kā savu Dzimteni lai tēloju”. Koncertā piedalīsies Krišjānis Norvelis (bass), Inga Sunepa (čells) un Herta Hansena (klavieres).

Latvijas Nacionālās operas solists Krišjānis Norvelis ir Jāzepa Vītola Starptautiskā vokālistu konkursa laureāts, ieguvis Herberta fon Karajana stipendiju un stažēšanās iespēju Vīnes Valsts operā, “Aldara Starptautiskās gada balvas operai” laureāts. Nominēts “Lielajai mūzikas balvai 2008” par izcilu individuālu sniegumu Latvijā. Krišjānis Norvelis piedalījies festivālos Bregencā, Krievijā, Igaunijā, Latvijā, sniedzis solokoncertus Latvijā un Austrijā.

Inga Sunepa ir Latvijas Nacionālās operas orķestra čellu grupas koncertmeistare, vairāku starptautisku konkursu dalībniece un laureāte. Sadarbojusies ar Lietuvas Nacionālo Simfonisko orķestri, Nordic Symhony orķestri Igaunijā, Vidzemes kamerorķestri un Latvijas Filharmonijas kamerorķestri. Inga Sunepa koncertējusi vairākās Eiropas valstīs, Kanādā, Taivānā un Honkongā.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas asociētā profesore Herta Hansena ir aktīvi koncertējoša pianiste, koncertmeistare, dažādu kamermūzikas projektu dalībniece. Koncertējusi Latvijā, Dānija, Austrijā, Vācijā. Par izcilu darbu ansamblī Herta Hansena saņēmusi “Lielo mūzikas balvu 2013”.

Pirmdienas vakara koncertā Pārventas bibliotēkā skanēs Jāņa Mediņa – “Uguns un nakts” prologs, Alfrēda Kalniņa solo dziesmas “Brīnos es…” ,”Ziedoņa idille”, Jāzepa Mediņa “Romance” un “Balāde” čellam un klavierēm, kā arī citi populāri latviešu un Rietumeiropas komponistu skaņdarbi.

Ieeja koncertā bez maksas.

Informācijai:
Igeta Gredzena
Ventspils bibliotēkas
Pārventas bibliotēkas vadītāja
Tālr.: 63680072; 22030982
igeta.gredzena@ventspils.lv
www.biblioteka.ventspils.lv