21.aprīlis izvērtās par aizraujošu un izzinošu dienu Jelgavas Zinātniskajā bibliotēkā (JZB), kur vienkopus pulcējās Jegavas 5. vidusskolas, Jelgavas 6. vidusskolas, Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas un Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas skolēni. Tiekoties ar Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes (LU SZF) Informācijas un Bibliotēku studiju nodaļas docenti Baibu Holmu un studenti Rutu Zīverti, jaunieši mēģināja izzināt, kā kļūt par “Informācijas tīģeri” jeb par iespējām apgūt informācijas speciālista profesiju.

 

LU SZF docente Baiba Holma Jelgavas skolēnus iepazīstināja ar informācijas pārvaldības studiju iespējām. Bakalaura studiju programmas studente Ruta Zīverte pastāstīja par saviem iespaidiem studiju apmaiņas programmā ārzemēs.

JZB bibliotekāres Klinta un Viktorija dalījās ar pieredzi bibliotēkzinātnes maģistratūras studijās un iespējām mācības apvienot ar darbu.

 

Uzzinājuši, kā kļūt par “Informācijas tīģeriem”, skolēni saņēma uzdevumu – uzzīmēt informācijas speciālistu. Darbs tika paveikts godam, un skolēni piedāvāja dažādas idejas.

 

Kā interesantākās idejas autorus sumināja Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas pārstāvjus. Viņi uzskata, ka informācijas speciālistu raksturo tādi atslēgvārdi kā inteliģence, idejas, komunikācija, informācija un kārtība.

 

Jāsecina, ka informācijas speciālistam noteikti jābūt gudram, zinošam, radošam, literatūru mīlošam, uzticamam, sociālam, nosvērtam, izpalīdzīgam, pacietīgam, idejām bagātam, sabiedriskam, ar IT prasmēm, modernam un varošam.

Jaunieši uzskata, ka informācijas speciālistam atbilst tādi atslēgvārdi kā mediji, bibliotēka, informācijas avoti un informācijas sniegšana.

 

Pasākuma norisi un skolēnu zīmējumus var aplūkot fotogalerijā bibliotēkas sociālajos tīklos: FOTOGALERIJA