Prezentācijā par grāmatu un būtiskākajiem tajā apskatītajiem jautājumiem runās luterāņu mācītājs Juris Rubenis un Bērnu slimnīcas ārsts, pazīstams lektors Pēteris Kļava.

Tieši ar Pētera Kļavas ieteikumu izdot grāmatas, kuras veltītas pasaules izzināšanai, aizsākās sērija, kas jau iekarojusi lasītāju interesi. Šajā sērijā, kurā iznāk grāmata “Īsa visaptverošā vēsture”, pirms tam jau tapusi M.Talbota grāmata “Hologrāfiskais Visums”, K.Kastaņedas “Dona Huana mācība”, P.Franka “Rezonanses likums” un citas.

Savukārt mācītājs Juris Rubenis Kenu Vilberu uzskata par vienu no 10 pasaules izcilākajiem domātājiem. Paužot savu uzskatu, ka šī grāmata būtu jāizlasa katram cilvēkam, kam joprojām interesē Lielie Esības jautājumi. Tieši ar Jura Rubeņa ieteikumu grāmata pie lasītājiem nokļūs arī latviešu valodā.

Elpu aizraujošā ceļojumā no Lielā sprādziena līdz pēcmodernajai pasaulei, kurā pašlaik dzīvojam mēs, Kens Vilbers grāmatā “Īsa visaptverošā vēsture” pēta Visumu un mūsu vietu tajā, piedāvājot viegli uztveramu un aizraujošu izklāstu, kā tas viss sader kopā. Pa ceļam Vilbers izgaismo ne tikai lielos kosmiskā mēroga jautājumus, bet arī dažādus mūsdienu strīdīgos momentus, tādus kā dzimumu nozīmes izmaiņas lomās, vides saudzēšana, daudzveidība un multikulturālisms, tostarp arī interneta ietekme. “Īsa visaptverošā vēsture” ir lielisks iepazīšanās veids ar šo izcilo integrālo domātāju viņa visgudrākajās un visasprātīgākajās izpausmēs. Apgādā jau izdota Kena Vilbera grāmata “Visaptverošā teorija”.

Kens Vilbers šodien ir viens no visvairāk lasītajiem un ietekmīgākajiem amerikāņu filozofiem. Viņa darbi ir pārtulkoti vairāk nekā 20 valodās. Viņš ir Integrālā institūta, uz nākotni vērsta ideju inkubatora, dibinātājs, kur tiek pētītas zinātnes un sabiedrības problēmas.