Mums, kā vasaras darba veicējiem, bija iespēja ne tikai izmantot šo jauno Ulbrokas bibliotēkas pakalpojumu, bet arī palīdzēt un iegūt pieredzi darbā ar dažāda vecuma cilvēkiem. Kopā ar Ezermalas lasītavas apmeklētājiem mēs lasījām grāmatas, žurnālus un avīzes, zīmējām un krāsojām, klausījāmies dziesmas un pasakas, kā arī spēlējām dažādas galda spēles un pa reizei aktīvi uzspēlējām bumbu. Bija iespēja palīdzēt veikt sagatavošanās darbus Ogres reģiona (Ogres, Ikšķiles, Lielvārdes un Ķeguma) novada bibliotekāru uzņemšanai.

 

Darbojoties Ezermalas lasītavā, ievērojām, ka nepārtraukti tiek baroti putni, tāpēc nolēmām izveidot informatīvus plakātus un skrejlapiņas, lai novērstu cilvēku nezināšanas un neapdomīgās rīcības sekas: „Atklāti sakot, savvaļas putnus ar maizi barot nedrīkst. Gulbis ir veģetārietis. Un, lai paēstu, tiem pilnīgi pietiek ar zāli, aļģēm, planktonu un mazajiem kukaiņiem, kas mūsu ūdeņos ir pārpārēm. Taču cilvēki vienalga turpina putnus barot. Ja gulbjus ar maizi baro jau no bērnības, tad tie kļūst atkarīgi no tās, tā ir kā narkotika. Tāpēc, redzot atpūtniekus, putns pats dodas pie cilvēkiem un pieprasa to pabarot,” saka eksperts Dmitrijs Boiko.

 

Izgūts no: https://www.riga.lv/lv/news/gulbji-pilseta-vai-putnus-drikst-barot-ar-maizi?9089

 

Paldies jaukajām bibliotēkas darbiniecēm par mājīguma sajūtas radīšanu Ezermalas lasītavā un iespēju iegūt zināšanas par bibliotekāru ikdienu Ulbrokas bibliotēkā. Darbības vizualizācija vērojama bibliotekāres Dainas foto galerijā http://stopini.lv/lv/kultura/ulbrokas-biblioteka/galerijas/ulbrokas-bibliotekas-ezermalas-lasitava

 

Ulbrokas bibliotēkas vasaras darba palīgi : Vusala, Emīlija un divi Rolandi